Superliga Srbije

Kup Afrike i Kup Azije poremetili planove Zvezde: Milojević na pripremama bez petorice stranaca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.12.2023 17:08
Kup Afrike i Kup Azije poremetili planove Zvezde: Milojević na pripremama bez petorice stranaca MN Press

Kup Afrike i Azijski kup koji se igraju od sredine januara do sredine februara ozbiljno su poremtili planove pripreme Crvene zvezde. Trener Vladan Milojević će kompletne zimske pripreme na Kipru, a možda i početak prolećne sezone provesti bez In Bom Hvanga (Južna Koreja), Osmana Bukarija (Gana), Žan Filipa Krasoa (Obala Slonovače), Nasera Đige (Burkina Faso) i Kingsa Kangve (Zambija), dok je status Edmunda Ada u selekciji Gane još uvek neizvestan.

Novi-stari trener crveno-belih našao se u nebranom grožđu jer planira da smanji prilično veliki igrački potencijal, oformljen zbog UEFA Lige šampiona, a bez petorice bitnih igrača kod prethodnika Baraka Bahara, manevar mu je sužen jer će sa ostatkom igrača jedva uspeti da sklopi ekipu od 25 fudbalera.

Kup Afrike se igra od 13. januara do 11. februara u Obali Slonovače. Napadač Žan Filip Kraso se nalazi na konačnom spisku koji se uveliko priprema za takmičenje. Selektor Žan Lui Gase veruje u njega, pa je dobio priliku i na završnom turniru.

 

 

Štoper Naser Điga je cveć na konačnom spisku Burkine Faso koja se takmiči u Grupi D sa Alžirom, Mauritanijom i Angolom. King Kangva se nije naigrao kod Bahara, ali bivši trener Partizana Avram Grant ga smatra važnim za tim. Pogotovo što su u Grupi F još Maroko, DR Kongo i Tanzanija, veoma jaki protivnici.

Osman Bukari i Edmund Ado su na spisku oid 55 igrača Gane. Krilni napadač je standardan član tima selektora Krisa Hatona, dok će Ado, koji nije bio licenciran kod Bahara, verovatno biti višak i pojaviti se na pripremama crveno-belih.

Azijski kup se igra od 12. januara do 120. februara u Kataru. Južna Koreja ima velike ambicije što se vidi i po sastavu koji je selektor Jirgen Klinsman odredio za duele u E grupi sa Malezijom, Jordanom i Bahreinom.

Vladan Milojević će posle Božića okuiti igrače Crvene zvezde koji će bazični deo odraditi na Zlatiboru, a finalni kroz utakmice na Kipru.