Superliga Srbije

Milojević definitivno zna na koga računa na startu priprema Zvezde: Bukari na spisku Gane za Kup Afrike, Edmund Ado otpao

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.01.2024 14:36
Milojević definitivno zna na koga računa na startu priprema Zvezde: Bukari na spisku Gane za Kup Afrike, Edmund Ado otpao MN Press

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević prvog dana Nove godine saznao je i na koje sve igrače može da računa na startu priprema. Sleerktor Gane Kris Haton danas je skratio spisak na 27 koje će voditi na Kupu Afrike od 13. januara a na njemju je Osman Bukari, ne i Edmund Ado.

Milojević neće na pripremama imati petoricu igrača, Žan Filip Kraso (Obala Slonovače), Kings Kangva (Zambija), Naser Điga (Burkina Faso) i Osman Bukari (Gana) igraće na Kupu Afrike, a Hvang In-Bom (JUžna Koreja) na Azijskom kupu koji počinje 12. januara.

 

 

Edmund Ado nije bio licenciran u toku jeseni odlukom trenera Baraka Bahara, ali mogao bi kod Vladana Milojevića da dobije priliku za rehabilitaciju. Zvezda trenutno sem Srđana Mijailovića nema klasičnog zadnjeg veznog, a zna se koliko je dobar defanzivac važan u stgrukturi igre Vladana Milojevića. Ado je pružao impresivne igre u dresu Šerifa i to baš protiv Crvene zvezde, pa zatim i u grupnoj fazi Lige šampiona, ali duga pauza je uzela svoj danak.

 

 

 

U Spartaku je Ado nagovestio povratak u formu, letos se  ipak nije nametnuo Baharu, mada je pitanje i koliko je pravu šansu dobio. Zvezda je mnogo investriala u Ada da bi tek tako digla ruke od njega. Zato se i očekuje da mu Milojević pruži šansu, ako ne bude prodat. Crveno-beli startuju sa pripremama posle Božića.

Kada je reč o seleciji Gane, selektor Kris Haton se odlučio da na spisku zadrži trenutno povređenog napadača Vest Hema Mohameda Kudusa, ali su otpali neki važni igrači. Pre svih Tomas Parti, defanzivni vezni igrač Arsenala, te Baba Rahman iz PAOK-a, odnosno Tarik Lampti iz Brajtona.