Superliga Srbije

(VIDEO) Milan Rodić 300. meč u Zvezdi zasladio pogotkom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.02.2024 17:01
Mitar Mrkela predao je poklon dres Milanu Rodiću MN Press
Mitar Mrkela predao je poklon dres Milanu Rodiću

Milan Rodić je danas odigrao 300. meč u dresu Crvene zvezde, a taj jubilej je zasladio već u 9. minutu meča kada je sa 16 metara zatresao mrežu Voždovca za vođstvo crveno-belih od 1:0. Pre početka susreta iz ruku sportskog direktora Mitra Mrkele dobio je poklon dres, a na terenu, iako je bilo upitno da li će moći da igra jer je izlazio od povrede, potrudio se da mu ovaj susret ostane u pamćenju na povratničkom debiju Vladana Milojevića na klupi.

Od meča sa Spartom iz Praga u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope (2017.) do danas, levi bek crveno-belih je bio jedan od stubova uspeha ekipe iz Ljutice Bogdana, osvojio je šest titula prvaka tri kupa, ostao je jedini igrač u timu iz prve ere trenera Vladana Milojevića. Iz tog prvog sastava koji je počeo da vraća trofeje na Marakanu i svake godine igra grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, pod ugovorom je još i Milan Borjan, koji je na pozajmici u Slovanu iz Bratisleve.

Postigao je bivši igrač OFK Beograda, Zenita i Krila Sovjetov 12 golova, uz 27 asistencija, a zanimljivo da je ove sezone oba gola postigao protiv "zmajeva". Prvi na Voždovcu u porazu od 3:2, drugi danas. Povrede su ga često sputavale da odigrao i više mečeva za crveno-bele, ali znao je da igra rovit, pod inekcijama, blokadama, što su u Zvezdi umeli da cene. Njegov doprinos uspesima kluba u poslednjih sedma godina je zaista veliki.