Superliga Srbije

Mozzart Bet Superliga Srbije na TV Arena: Partizan kreće s odbranom jesenjeg trona, Ivanjica prva stanica

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.02.2024 09:44
Igor Duljaj, trener fudbalarera Partizana, na meču MN Press
Igor Duljaj, trener fudbalarera Partizana, na meču

Što su fudbaleri, stručni štab i kompletan sportski sektor Partizana uradili tokom zimske pauze u Mozzart Bet Superligi Srbije - uradili su i tu nema povratka, jer će već od današnjeg meča 20. kola, protiv Javora u Ivanjici (14.00, TV Arena 1 Premium) ubirati ovakve ili onakve plodove svog (ne)činjenja tokom odmora od jesenje polusezone i priprema za odbranu liderske pozicije. 

Ambicije ekipe ostale su iste - zadržati prvo mesto i ako je ikako moguće prekinuti višegodišnju šampionsku dominaciju Crvene zvezde, sa večitim rivalom za petama, jer komšije sa Topčiderskog brda imaju samo bod manje. Sa starim, kao i nekim novim licima u timu, ali i bez nekolicine važnih, a prodatih pojedinaca.

 

 

"Srećan sam, imamo priliku da se sportski borimo za bodove. Svi u Partizanu, od prvog do poslednjeg, radujemo se nastavku prvenstva. Bez obzira na loše terene i utakmicu manje od planiranih četiri, pripreme su odlično prošle. Igrači su maksimalno dobro odradili zadatke na svim poljim. Javor nam je, koliko se sećam, mnogo problema zadao u Beogradu. Uvek su bivši partizanovovci, poput Gigića, bili kobni po nas. Putujemo u živopisni gradić, odakle je potekao Vladica Kovačević, veliko ime i legenda Partizana. Očekujem i verujem u veliku podršku navijača", reči su trenera Partizana, Igora Duljaja, za kog se više puta tokom prvog dela šampionata šuškalo da će dobiti otkaz, a on je i pored ranog ispadanja iz Evrope uspevao da ostane u Humskoj 1 i napravi neočekivano dobre rezultate s "parnim valjkom".

Njegov kolega, Radovan Ćurčić, stava je da su crno-beli apsolutnmi favorit u današnjih 90 minuta. Što, naravno, ne znači da će Ivanjičani na tetren izaži s belom zastavom.

"Prva utakmica i najteži protivnik. Dolazi nam jesenji šampion, koji je apsolutni favorit u ovom duelu. Verujemo u svoje mogućnosti i da uz veliku borbu i zalaganje možemo do pozitivnog rezultata. Poznato je da Javor nikada do sada nije savladao Partizan i da je to jedan od retkih klubova u državi protiv kojeg nemamo pobedu", rekao je iskusni stručnjak dan pred utakmicu. 

 

Mozzart Bet Superliga, 20. kolo

petak

Radnik - Čukarički 0:3 (0:2)
/Miladinović 1, 18, Abubakar 74ag/

subota

Železničar - Novi Pazar 13.00 (TV Arena sport 1)
Javor - Partizan 14.00 (TV Arena 1 Premium)
Vojvodina - Mladost Lučani 15.00 (TV Arena sport 8)
Crvena zvezda - Voždovac 16.30 (TV Arena 1 Premium)

nedelja

Radnički 1923 - Radnički Niš 13.00 (TV Arena sport 2)
IMT - TSC 15.00 (TV Arena sport 10)

ponedeljak

Napredak - Spartak ŽK 16.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore