Superliga Srbije

Partizan apsolutni favorit, sada bolji nego jesenas: Radovan Ćurčić hvali crno-bele pred duel s njegovim Javorom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.02.2024 18:14
Radovan Ćurčić, srpski fudbalski trener MN Press
Radovan Ćurčić, srpski fudbalski trener

Fudbaleri Partizana prvi meč prolećnog dela Mozzart Bet Superlige Srbije igraju sutra u Ivanjici, a za trenera Javora, Radovana Ćurčića, nema dileme oko toga da su crno-beli izraziti favorit u tih 90 minuta.

Naprotiv, iskusni stručnjak dan pre meča (14.00, TV Arena 1 Premium) 20. kola izrekao je niz komplimenata na račun gostujućeg sastava, na svoj način obrazlažući opštu prognozu o odnosnu snaga aktera. 

"Prva utakmica i najteži protivnik. Dolazi nam jesenji šampion, koji je apsolutni favorit u ovom duelu. Verujemo u svoje mogućnosti i da uz veliku borbu i zalaganje možemo do pozitivnog rezultata. Poznato je da Javor nikada do sada nije savladao Partizan i da je to jedan od retkih klubova u državi protiv kojeg nemamo pobedu", konstatovao je Ćurčić.

Prema rečima bivšeg stratega nekoliko superligaša i nekadašnjeg selektora Srbije, "parni valjak" je kvalitetniji nego u prvom delu prvenstva, kada je sve iznenadio visokim plasmanom. 

"Partizan je jesenji šampion, ali još bolje izgleda nego tada. Kvalitetna pojačanja su doveli i mislim da će još bolje izgledati ovog proleća. Ipak, mi pokušavamo da iskoristimo svoje šanse i suprotstavimo se takvoj ekipi. Sigurno nas očekuje lepa predstava i većeg motiva od dolaska Partizana za igrače nema", stava je Ćurčić. 

 

 

S druge strane, Ivanjičani su u zao čas ostali bez dvojice standardnih prvotimaca: Ibrahima Tanka, koji je otišao u Makabi iz Netanije, te novog člana turskog Boluspora, Petra Gigića. I nisu imali vremena da se adaptiraju na tu značajnu promenu. 

"Ušli smo u problem odlaskom dvojice igrača, od kojih je mnogo zavisila igra Javora. Iskoristili smo prethodna dva-tri dana da, koliko je to moguće, radimo nešto novo. Nijednom nismo nastupili u timu u kojem ćemo izaći u subotu i to je određeni problem za trenera. Dva ili tri dana nisu dovoljna, jer ćemo morati da menjamo određene orijentacije i razmišljanja u igri. Moraćemo da menjamo organizaciju odbrane i napada, a za to je potrebno vreme. Ipak, očekujem da ćemo neuigranost koja se može javiti rešavati borbenošću", poručio je Ćurčić, koji je svojevremeno kao igrač i sam vojevao bitke sa Partizanom. 

Javor u duel ulazi sa 12. mesta na tabeli i s 21. bodom na kontu, dok je Partizan lider i ima 47 bodova posle 19 kola SLS.