Superliga Srbije

ARENA NA KIPRU: Baždar veruje da će ovo biti njegovo proleće, titula sa Partizanom je velika želja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.02.2024 10:57
Samed Baždar daje izjavu za TV Arena sport TV Arena sport/ Screenshot
Samed Baždar daje izjavu za TV Arena sport

Fudbaleri Partizana su tokom priprema na Kipru odigrali tri kontrolne utamice, u sve tri su ostvarili pobede, uz gol razliku 9:0, a jedan od zapaženijih u dresu crno-belih bio je mladi Samed Baždar.

Rođeni Novopazarac koji je u sredu napunio 20 godina, je postizao golove i asistirao saigračima, što bi terbalo da bude najava njegovog bljeska u prolećnom delu sezone.

"Od mene se i ranije očekivalo da budem bolji i trudiću se da napornim radom opravdam to što se od mene očekuje. Na Kipru smo radili jako dobro, pre svega na fizičkoj spremi, jer nas čeka mngo teških utakmica i mislim da smo spremni", rekao je u razgovoru za TV Arena sport napadač Parizana.

Tokom igranja u mlađm kategrojama, Baždar je bio klasičan centarfor, u seniorksom fudbalu igra nešto povučenije, a on sam kaže da mu najviše odgovara kad je "nešto između".

"Raniej sam bio klasična devetka, pomerili su me potom na poziciju polušpica, a meni najviše odgovara da budem drugi napadač. Ove dobre partije sa Kiprs mi mnogo znače i kao mladom igraču daju samopouzdanje pred nastavak sezone u kojoj je ulog veliki, a to je šampionska titula."

Mladi napadač crno-belih veruje da on i njegovi saigrači mogu da sačuvaju bod prednosti u odnosu na Crvenu zvedu i u šampionskoj trci prvi prođu kroz cilj.

"Imam utisak da nikada veći motiv za titulom nije bio. Prošli smo polovinu puta, pred nama je sad druga, teža polovina u vidu prolećnog dela sezone i nastavićemo da radimo sa istom idejom da osvojimo titulu", rekao je Baždar.