Superliga Srbije

Duljaj: Baždar želi da ode i da se dokaže

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.04.2024 12:37
Samed Baždar, prvotimac Partizana MN Press
Samed Baždar, prvotimac Partizana

Na slatkim mukama je Igor Duljaj kada su napadači u pitanju, ali u konkurenciji Saldanje, Baždara i Nikolića, najčešće šansu dobija Brazilac, što je i logično jer je najbolji strelac kluba iz Humske.

Ipak, dok je bio povređen odlično ga je mennjao Samed Bažadar, samim tim skrenuo je pažnju na sebe i selektora Stojkovića, a čini se da će se Partizan na kraju sezone oprostiti od njega.  

Pred duel sa Voždovcem, Igor Duljaj je pričao i o tome šta je najbolje za mladog napadača, odnosno otkrio je da li odlazi na kraju sezone

"Partizan živi i od prodaje igrača, u zimskom prelaznom roku smo ostali bez dva mlada igrača Belića i Ilića i bez tih prodaja klub bi teško mogao da funkcioniše. Baždar takođe ima želju da ode iz Partizana i da se dokaže, po onome što sam ja video, ukoliko postoji mogućnost da klub profitira i ponovo uloži u mladog igrača iz omladinske škole, a ako ne onda u igrača iz okruženja koji imaju srpski pasoš, rekao je Igor Duljaj, trener Partizana.

Osavrnuo se potom i na partije trojice napadača Duljaj, odnosno, kako razmišlja kada je finiš sezone u pitanju.

Ako bih hteo da zaštitim sebe, stavio bih u ekipu Nikolića. Baždar ima 20 godina i moram da razmišljam šta je najbolje za klub. Samed je na radaru mnogih ekipa, upravo zbog igara u prvom timu, čak i pored nedostataka, jer je nestrpljiv i sve želi odmah. Nosi se i sa povicima sa tribina, iz prevelike želje pravi početničke greške, ali nijednom igraču ne mogu da osporim želju. Ranije si morao da budeš najbolji u klubu, dominantan, da bi stigao do A reprezentacije, sad... Mladi moraju da shvate da ne može vreme da se preskoči, mora da se poštuje redosled, ali moramo da ga trpimo. Struka, ekipa, pa i stariji igrači među kojima i Nikolić, koji savetuje Sameda kako da se nosi u teškim trenucima. Pošto razmišljam šta je najbolje za klub, a ne za mene lično, onda gledam koga možemo da stavimo u fudbalski izlog. U ovom trenutku to je Baždar“, precizirao je Duljaj.