Vesti iz fudbala

Baždar demantovao navode medija: Moj izbor je samo Srbija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.05.2024 17:45
Mladi fudbaler crno-belih, za koga se spekulisalo da bi mogao promeniti nacionalni tim MN Press
Mladi fudbaler crno-belih, za koga se spekulisalo da bi mogao promeniti nacionalni tim

Isplivala je informacija da bi mladi fudbaler Partizana, Samed Baždar, mogao da promeni izbor nacionalnog tima i zaigra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Uveliko se govorilo kako špic crno-belih ima državljanstvo BiH, te da je samo pitanje vremena kada će biti ozvaničena promena. 

Ipak, izgleda da je sve bilo samo dim i prašina, s obzirom da je Baždar sam opovrgao navode tamošnjih novinara i istakao kako ostaje u reprezentaciji Srbije, za koju je inače debitovao na prijateljskom susretu protiv Kipra.

"Iskreno da vam kažem, nisam reagovao kada se prvi put pojavila priča da ću igrati za Bosnu i Hercegovinu, jer sam smatrao da je to obična medijska "patka" koja traje nekoliko sati i prođe kako se i pojavila - bez posledica. Tako je, ispostavilo se, i bilo. U međuvremenu me je selektor Dragan Stojković pozvao u reprezentaciju Srbije, što mi je bio dečački san, jer sam u svim mlađim selekcijama igrao za "orlove" i tu nije bilo nikakve dileme. I, odjednom - ponovo se danas pojavljuje ta priča o BiH, o nekakvom pozivu, razgovoru, prihvatanju, što nema nikakve veze sa istinom i moram da reagujem, jer mi remeti mir i planove", istakao je Samed Baždar za Telegraf.

MN Press

Samed Baždar, fudbaler Partizana

Napominje da je prinuđen da se javno oglasi, jer želi da zaistavi spekulacije, tim pre što je njegov jedini izbor Srbija.

"Kao prvo, uopšte nemam pasoš Bosne i Hercegovine. Niko me nije kontaktirao iz tamošnjeg Saveza, da jeste odgovor bi bio ovakav kakav vama prenosim: moj izbor je samo Srbija i tu sve ostalo gubi smisao. Zahvalan sam selektoru Stojkoviću što sam dobio priliku da branim boje A selekcije, što sam imao priliku i da debitujem, da učim od njega i saigrača koji su u najboljim klubovima. Voleo bih da ostanem u tom odabranom društvu, da budem deo velikog takmičenja, ali o tome neka sudi selektor. Apsolutno poštujem Bosnu i Hercegovinu, tamošnju reperzentaciju, ljude među kojima imam dosta prijatelja i poznanika, ali naprosto mediji su promašili temu u ovom slučaju, moj izbor je jasan i to je Srbija", zaključio je Samed Baždar.