Superliga Srbije

ARENA NA KIPRU: Saldanja želi još mnogo golova i titulu sa Partizanom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.01.2024 17:00
Mateus Saldanja MN Press
Mateus Saldanja

Brazilac, Mateus Saldanja stigao je u Partizan iz Nefčija nešto pred start Mozzart Bet Superlige i duela sa TSC-om i već od starta je pokazao da će biti ubojito oružje. Obeležio je crno-belu jesen i prolazak kao prvi kroz ciljnu ravnicu na kraju prvog dela sezone, sa 15 golova na 24 meča, uz pet asistencija, bio je udarna igla u timu Igora Duljaja.

U pauzi između dve polusezone mnogo se pričalo o njegovom odlasku iz Humke, pominjale su se razne ponude, ali su ih iz Humske sve redom odbijali.

A sada, sa priprema na Kipru najbolji strelac jesenjeg dela sezone u srpskom fudbala jasno otkriva koji su mu planovi za budućnost.

"Moj fokus je da do kraja sezone postignem što više golova i da sa Partizanom osvojim šampionsku titulu. Ekipa igra agresivno i napadački, tako da verujem da će ih biti još. Srpska liga je mnogo jača od one u Azerbejdžanu, a ovde su ponikli mnogi veliki igrači poput Dušana Tadića i Aleksandra Mitrovića, kojeg izuzetno cenim, jer je pravi golgeter", rekao je Saldanja.

Napadač Partizana je na pauzu između dve polusezone otišao nakon što je u 171. večitom derbiju uspeo da postigne gol, crno-beli su tom pobedom obezbedili jesenju titulu, a on je mogao na miru ode na odmor i napuni baterije.

"Bilo je fantastično u toj utakmici protiv Crvene zvezde. Publika je bila neverovatna i celog života ću u srcu nositi tu atmosferu. Znam da zbog proslave gola sa navijačima možeš da dobiješ žuti karton, pa sam zato takav način proslave čuvao za ovako posebnu priliku", rekao je Brazilac, a zatim otkrio kako se proveo na odmoru:

"Dobro sam se spremio i još jači se vraćam u drugi deo sezone. Bilo je super zato što je uvek dobro da se bude sa porodicom i prijateljima. Na kraju sam pokupio energiju i vratio se u Partizan spreman za nove izazove. Jesenas sam postizao samo po jedan gol na utakmici, nikada nisam postigao dva i voleo bih da se to promeni".

Za kraj, Saldanja nam je otkrio da se privikao na život u Beogradu i da mu u tome često pomažu zemljaci Bruno Kaboklo, košarkaš Partizana, kao i plejmejker Crvene zvezde, Jago dos Santos.

"Uvek je dobro da poznajem što više igrača. Provodimo zajedno vreme, idemo u restorane i družimo se", završio je Saldanja.