Superliga Srbije

Mozzart Bet Superliga na Areni: Radnik i Čukarički u petak na premijeri, Partizan brani tron iz Ivanjice

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.02.2024 11:20
Mateus Saldanja, napadač Partizana i prvi strelac lige MN Press
Mateus Saldanja, napadač Partizana i prvi strelac lige

Pripreme su završene, prelazni rok još traje (kraj 16. februara), a srpski superligaši od petka do ponedeljka (prenosi na kanalima TV Arena sport), mečevima 20. kola nastavljaju takmičenje u Mozzart bet Superligi.

Premijeru u prolećnom delu u petak otvaraju Radnik i Čukarički (15.30, TV Arena 1 Premium) duelom u Surdulici. Domaćin je ubedljivo poslednji tim lige sa 11 bodova, a novi-stari trener Dušan Đorđević moraće da izvede pravu prolećnu magiju kako bi sačuvao tim u eltinom rangu. Nasuprot njemu, novi-stari trener Čukaričkog Gordan Petrić cilja Evropu i zadržavanje minimum četvrtog mesta koje je ostvario prethodnik Igor Matić, od kraja decembra na klupi Novog Pazara.

Baš on će u Pančevu debitovati na klupi Pazaraca koji su formirali veoma dobar tim u nameri da konačno obezbede izlazak u Evropu. Pančevci su ugroženi i svaki gubitak bodova na svom terenu može se kasnije negativno reflektovati na plasman.

 

 

Vodeći tandem igra u subotu. Partizan jesenji tron brani iz Ivanjice. Javor je uvek neugodan rival, ali trener Igod Duljaj nema kadrovskih problema, pa se nada da će i posle meča (14.00, TV Arena 1 Premium) ostati na čelu. CRno-bele su napustili štoper Mihailo Ilić i vezni igrač Kristijan Belić, ali su stigli Kastiljo, Ovusu, Goh i štoper Nikola Miličić. 

Crvena zvezda je na zimu menjala trenera, umeswto Baraka Bahara vratio se "Klark Kent" Vladan Milojević, a rival Voždovac (16.30, TV Arena 1 Premium) takođe će sa najmlađim stručnjakom u ligi Nikolom Mitiće, koji je preuezo tim pre nekoliko dana posle iznenađujućeg odlaska Marka Savića, želeće da ponovi ono što je uradio u prvom delu kada je slavio 3:2 na krovu Tržnog centra. Zvezda je napravila rekordnu zimsku prodaju (Nedeljković, Mijatović, Mitrović, Kabić, Kangva), ali je i rekordno potrošila za srpskog igrača iz Superlige jer je Uroša Sremčevića platila Mladosti iz Lučana dva miliona evra.

 

 

Duel dva Radnička u Kragujevcu je uvretira za duel IMT-a i TSC-a, da bi kolo u ponedeljak zatvorili Napredak i Spartak iz Subotice. Vladimir Gaćinović protiv Nenada Lalatovića, trenerski okršaj za kraj 20. kola.

Mozzart Bet Superliga, 20. kolo

Petak

Radnik - Čukarički 15.30 (TV Arena 1 Premium)

Subota

Železničar - Novi Pazar 13.00 (TV Arena sport 1)

Javor - Partizan 14.00 (TV Arena 1 Premium)

Vojvodina - Mladost Lučani 15.00 (TV Arena sport 8)

Crvena zvezda - Voždovac 16.30 (TV Arena 1 Premium)

Nedelja

Radnički 1923 - Radnički Niš 13.00 (TV Arena sport 2)

IMT - TSC 15.00 (TV Arena sport 10)

Ponedeljak

Napredak - Spartak ŽK 16.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Пласман обезедио Sofascore