Superliga Srbije

Baharu ne dugujemo ništa: Predsednik Crvene zvezde o navodnoj tužbi bivšeg trenera

komentari (0)

Izvor: Tanjug

30.01.2024 11:38
Svetozar Mijailović i Barak Bahar MN Press
Svetozar Mijailović i Barak Bahar

Predsednik Fudbalskog kluba Crvena zvezda, Svetozar Mijailović potvrdio je saznanja TV Arena sport da na adresu kluba nije stigkla tužba bivšeg trenera Baraka Bahara i izjavio da "crveno-beli" ne duguju izraelskom treneru ni jedan evro.

Prvi čovek srpskog šampiona je reagovao na pisanje izraelskog portala "One", koji su objavili da je nekadašnji šef stručnog štaba kluba sa stadiona "Rajko Mitić" predao tužbu FIFA protiv crveno-belih.

"Crvena zvezda ne duguje Baraku Baharu ni jedan evro. Plata mu se redovno isplaćuje svakog meseca, i njemu i njegovim saradnicima. Propisi FIFA su jasni, klub koji je otpustio trenera je u obavezi da mu isplaćuje platu po ugovoru dok taj trener ne potpiše za drugi klub. To rade i najveći klubovi u sličnim situacijama kada smene tenera i stvarno ne razumem zašto pojedini mediji u Srbiji žele da od ovog slučaja naprave aferu", rekao je predsednik Crvene zvezde.

Svetozar Mijailović je naglasio da će srpski šampion sigurno ove sezone dobiti licencu za igranje u Evropi, što samo po sebi potvrđuje da ne postoje nikakva dugovanja.

Guliver/MatthiasxKoch

Barah Bahar na preskonferenciji uoči Lige šampiona

 

"Crvena zvezda postupa u skladu sa propisima FIFA i UEFA, pod kontrolom smo njihovog monitoringa za izdavanje licence, koju uspešno dobijamo svake sezone. Tako će biti i ove sezone, a to je jasan dokaz da Crvena zvezda posluje zakonito i transparentno. Još jednom bih zamolio medije u Srbiji da ne prenose neproverene informacije iz drugih zemalja", istakao je predsednik Crvene zvezde.

Barak Bahar je u Crvenu zvezdu došao u pauzi između prošle i tekuće sezone, predstavljen je kao stručnjak na koga se računa u dužem vremenskom periodu i koji bi od crveno-belih trebalo da napravi moćan tim u evropskim okvirima.

Međutim, Izraelac se nije proslavio u Ligi šampiona, gde nije uspeo da izbori plasman u Ligu Evrope, a jesenji deo Mozzart Bet Superlige je završio sa bodom zaostatka za Partizanom koji je slavio u večitom derbiju.