Superliga Srbije

Barak Bahar, prema tvrdnjama Izraelaca, preko FIFA potražuje novac od Crvene zvezde: Crveno-beli nemaju takvu informaciju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.01.2024 20:28
Barak Bahar, bivši trener Crvene zvezdem na stadionu crveno-belih MN Press
Barak Bahar, bivši trener Crvene zvezdem na stadionu crveno-belih

Barak Bahar nije odustao od novca iz ostatka prevremenog raskinutog ugovora sa Crvenom zvezdom i zbog toga je odlučio da ga dobije preko odgovarajućih organa Međunardone fudbalske federacije, zadužene za tu vrstu sporova, preneo je "One". Izraelski portal je tako ostao pri ranijim "saznanjima" da razlaz pomenutog stručnjaka i prvaka Srbije neće, ipak, biti miran i prijateljski.

Tada su njegovi navodi opovrgnuti iz Ljutice Bogdana 1, a sada isti izvor informacija obaveštava javnost da mu je potvrđena verodostojnost prvobitne vesti objavljene u pomenutom mediju iz ove bliskoistočne države. 

"Bahar je podneo tužbu preko svog advokata Morana Meirija. Imao je ugovor sa Zvezdom na tri godine, što mu je omogućilo da direktno tuži klub FIFA", stoji na portalu "One".

 

MN Press

Barak Bahar, ispred tribine sa navijačima Crvene zvezde

Upravo je ovaj sajt nedavno objavio namere Bahara, međutim, crveno-beli su tada oštro demantovali postojanje problema. 

"Ugovor je jasan i znamo naše obaveze u skladu sa propisima FIFA. Crvena zvezda će shodno potpisanom ugovoru isplaćivati bivšem treneru mesečne plate dok Barak Bahar ne potpiše ugovor sa nekim drugim klubom. Ništa više od toga. Takozvani penali i odštete ne postoje, kao ni nesporazum sa bivšim trenerom, tako da ovakvi medijski navodi mogu biti samo zlonamerni pokušaj medijskih spekulacija", naveli su pre nekoliko sedmica iz redova srpskog šampiona, čiji su čelnici ranije rekli da se po sporazumnom dogovoru sa Baharom isplaćuju određena sredstva bivšem šefu stručnog štaba prvog tima. 

Ipak, "One" je opet objavio da je Bahar, zajedno sa svojim saradnicima, Gajom Serfatijem, Gajom Vajzingerom i Adamom Dejvidom, podneo tužbu protiv Zvezde, direktnim putem, pred FIFA. Navodno, oni zajedno traže garantovane milione evra iz trogodišnjeg ugovora, potpisanog prošlog leta.

Očekuje se zvanična reakcija sa stadiona "Rajko Mitić" povodom poslednjih vesti iz Izraela na temu odlaska Bahara, koji je osvajača poslednje duple krune u Srbiji i učesnika ovosezonske Lige šampiona vodio na manje mečeva od očekivanog, pre nego što je na njegovo mesto vraćen trofejni Vladan Milojević. Nezvanične informacije kažu da naš klub nema nikakva saznanja o navodnom Baharavom obraćanju FIFA. 

 

MN Press

Barak Bahar u društvu saradnika i Kange

 

S Baharom za "komandnom tablom", crveno-beli nisu uspeli da dođu do projektovanog proleća u elitnom kontinentalnom takmičenju, dok su kraj polusezone u Mozzart Bet Superligi Srbije dočekali na drugom mestu, s jednim bodom manje od večitog rivala Partizana.