Superliga Srbije

Pobede Vojvodine i Čukaričkog, remi TSC-a na zimskim pripremama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.01.2024 16:20
Fudbaleri Vojvodine MN Press
Fudbaleri Vojvodine

Čukarički je slavio pobedu i u drugom kontrolnom meču na zimskim pripremama na Kipru, protiv člana elitnog ranga ove zemlje, ekipe AEZ Zakakiu – 3:1 (Serafimović 5, Miladinović 58, Subotić 66 – Valdi 18).

Posle centaršuta Adžića već prvu priliku je realiozovao štoper Serfimović, ali je Zakakiu pre izjednačenja pogodio stativu i imao još jednu lepu priliku. Valdi je iz treće pogodio za 1:1. Čukarički je do kraja meča imao više prilika, plostiogao je dva pogotka ali su se povredili kapitem marko Docić i mladi napadač Cvetković.

Trene Gordan Petrić izveo je postavu: Kaličanin, Rogan, Jovanović, Serafimović, Nikčević, Sisoko, Milojević, Docić (od 30. Kovač), U. Miladinović, Adžić, Endijae. U nastavku su na terenu bili: Filipović, Stevanović, Subotić, Kovačević, Stanković, Kovač, I. Miladinović, Ivanović, Janković, Cvetković, Jo.

U drugoj pripremnoj utakmici na Kipru, fudbaleri Vojvodine upisali su i drugu pobedu. Posle trijumfa nad Voždovcem (2:1), golovima Lazara Jovanovića i Mihaila Ivanovića, i današnji trijumf ekipe Božidara Bandovića nad kiparskim drugoligašem Onisiliosom potpisala su Vošina deca. Petar Sukačev, Mihailo Ivanović i Dejan Zukić su rešili pitanje pobednika, a do kraja iskusni Aleksa Vukanović i Norman Kembel pobrinuli su se za veoma ubedljiv rezultat – 5:1 (Sukačev 26, Ivanović 49, Zukić 64, Vukanović 82, Kembel 87 – Kucalos 23).

Ponovo su "lale" krneuli meč iz minusa, ali su zatim pet puta matirali odbranu Kiprana. Trener Božidar Bandović počeo je sa postavom: Rosić – Bjeković, Tanjga, Đorđević, Sukačev – Milosavljević, Petrović – Jovanović, Vukan, Kovačev – Ivanović. U nastavku su na terenu bili: Carević; Zukić, Lazarević, Vukanović, Indio, Nikolić, Raduloivć, Crnomarković, Kembel, Bukinac, Jeličić, Borak i Vukčević.

 

 

TSC se priprema u Španiji i na prvom test meču odigrao je 1:1 (Pantović 88 – Edomvondži 90) protiv mađarskog Diošđera. Bio je srpskio vicešampion bolji rival, stvorio je više prilika, a nije pobedio samo zbog greške na kraju.

Miloš Pantović je posle cengtaršuta Šoša uradio ono što do tada nisu Milovanović, Cvetković, Mirečvski, ali grešku golmana Nikole Simića (ispucao loptu na noge rivalu) iskoristio je Edomvondži i postavio konačan rezultat. TSC naredni meč igra 27. januara protiv Vankuvera.

TSC je igrao u sastavu: Simić, Cvetković, Krstić, Stojić, Petrović, Vulić, Đakovac, Stanić, Jovanović, Milovanović, Ćirković. Igrali su još: Vlalukin, Antonić, Popović, Šoš, Radin, Kuveljić, Milosavljević, Pantović, Čolić, Mirčevski, Preradov. 

Voždovac sem raspucao protiv kiparskog drugoligaša Enada. Pobedoli su "zmajevi" 7:0 (5:0). U prvom poluvremenu igrači srpskog tima bili su efikasniji, u strelce su se po dva puta upisali Jočić i Vujanović dok je peti gol postigao Flemings. U drugom delu igre golove su postigli Đurić i Antonijević