Superliga Srbije

Posao je gotov: Mihajlo Ilić u Bolonji, Partizanu 4,5 miliona evra plus bonusi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.01.2024 13:15
Mihajlo Ilić u dresu Partizana MN Press
Mihajlo Ilić u dresu Partizana

Partizan će ove zime ostati bez Mihajla Ilića. Mladog štopera čeka prelazak u Seriju A, gde će obući dres Bolonje i sarađivati sa Tijagom Motom, potvređeno je iz kluba za TV Arena sport.

Aktuelni lider Mozzart Bet Superlige Srbije će za transfer talentovanog defanzivca dobiti 4,5 miliona evra, dok će uz to biti isplaćeni i određeni bonusi. Naravno, oni pre svega zavise od broja mečeva koje Ilić odigra za klub sa severa Italije. 

Mladi reprezentativac Srbije se u prvom delu sezone stacionirao u startnoj postavi ekipe Igora Duljaja i bio jedan od najbitnijih članova tima koji je obezbedio lidersku poziciju pred zimsku pauzu. Navijačima će u sećanju verovano ostati njegov podogak protiv ekipe Čukaričkog kojim je doneo pobedu "crno-belima" u izuzetno bitnoj utakmici.

Italijanski mediji su u prethodnim danima pisali kako je uprava srpskog kluba razmatrala i opciju da Ilić ostane na pozajmici u klubu do kraja sezone, te da u trasfer budu uključeni i određeni procenti od naredne prodaje. Ipak, Bolonja i Partizan došli do dogovora da srpski defanzivac već ove zime bude na raspolaganju Moti.

Ilić je u proteklih nekoliko meseci izuzetno napredovao, što mu je donelo i poziv u seniorsku reprezentaciju od strane Dragan Stojkovića. Iako i dalje nije upisao zvaničan nastup za A tim, očekuje se da u budućnosti bude standardan član "orlova".