Serija A

Mihajlo Ilić: Svi znamo ko je bio Siniša, svestan sam šta je uradio za Bolonju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.01.2024 18:15
Mihajlo Ilić u dresu Partizana MN Press
Mihajlo Ilić u dresu Partizana

Doskorašnji fudbaler Partizana Mihajlo Ilić rekao je na promociji u novom klubu da zna da je Bolonja veliki klub sa velikom tradicijom i da veruje da ima kvalitet za Seriju A. 

"Srpski igrači su sjajni borci, odličnog karaktera. Dolazimo iz male zemlje i to nam pomaže. Znam da je Bolonja veliki klub sa velikom tradicijom. Izabrao sam je, jer je za mene to najbolja mogućnost da napredujem, pošto ovde ima dosta mladih ljudi. Serija A je teška liga, ali želim da se takmičim", rekao je Ilić na početku obraćanja italijanskim medijima, a prenosi portal "bolognatoday.it". 

Ilić je zatim govorio i o kvalitetima koje donosi u novi klub. 

"Igrao sam i na poziciji defanzivnog veznog u omladinskom timu Partizana, zatim u seniorima kao štoper. Moja veština je što dobro čitam dešavanja na terenu, a solidan sam skakač. Mogu da poboljšam stil igre i brzinu, kao i malo taktičkih detalja. Tijago Mota je sjajan trener, mogao bi da postane jedan od najboljih na svetu, razgovarao sam sa njim, želim da radim sve što mi kaže", dodao je 20-godišnji fudbaler. 

Ilić je svestan da je posebno mesto u Bolonji rezervisano za legendarnog srpskog fudbalera i trenera Sinišu Mihajlovića.

"Svi znamo ko je bio Siniša, kao igrač, trener i osoba. Veliki borac, idol nama iz Srbije. Svesni smo šta je uradio za italijanski fudbal i za Bolonju, nadam se da ću ostaviti trag kao on".

Mladi fudbaler zna da fudbal u Bolonji najpopularniji sport, već da takav status ima košarka.

"Baš mi se sviđa. Navijam za Partizan, pratim dosta učinak naše ekipe i sledeće sedmice ću ići da uživo gledam susret sa Virtusom", zaključio je Ilić.