Superliga Srbije

Superliga Srbije na TV Arena sport: "Večiti" na teškim ispitima, derbiji u Humskoj i Novom Sadu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.11.2023 11:35
Superliga Srbije na TV Arena sport: "Večiti" na teškim ispitima, derbiji u Humskoj i Novom Sadu MN Press

Posle reprezentativne pauze zbog kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, "večiti" nastavljaju takmičenje u domaćem šampionatu, a današnji program 16. kola doneće nam čak dva derbija, odnosno okršaje četiri prvoplasirane ekipe.

Najpre će Vojvodina od 16 časova ugostiti Crvenu zvezdu (Areni 1 Premium), dok će od 18:30 Partizan dočekati TSC u Humskoj (Arena 1 Premium), a pored ovih duela na programu je i susret Radnika i lučanske Mladosti (14:00, AS1).

Partizan je u seriji od 13 uzastopnih pobeda, a jedini remi u dosadašnjem toku šampionata zabeležio je upravo protiv TSC na startu sezone, pa nema sumnje da će izabranici Igora Duljaja biti itekako obazrivi sa gostima iz Bačke Topole, koji dolaze u Humsku posle debakla u Frajburgu i poraza od Vojvodine u prošlom kolu. 

Duljaj: Imaće navijači šta da vide

Očekujem tešku utakmicu. Verujem da će publika imati šta da vidi, jer Partizan i TSC neguju napadački fudbal. Nadam se da ćemo kreirati više šansi od rivala. Želeo bih da navijači dođu u što većem broju, imaće šta da vide, bez obzira na vremenske uslove"

Sa druge strane, ni Crvena zvezda neće imati lak zadatak sa Vojvodinom u Novom Sadu, gde su momci Ranka Popovića upisali svega jedan poraz pred svojim navijačima ove sezone. I to od lidera Partizana na startu takmičenja. Na ruku Nosađanima ide činjica da su u prethodna dva meseca izgubili samo jednom (Novi Pazar - 1:3), ali i neslavan podatak da Zvezdu nisu pobedili u poslednjih 20 međusobnih duela, odnosno punih sedam godina.

Bahar: Pobeda je jedina opcija

"Poznajemo Vojvodinu veoma dobro. Reč je o ekipi koja je u formi i koja je u tom naletu savladala TSC u prethodnom kolu, a mi dolazimo u Novi Sad gde teren nije u sjajnom stanju, ali moramo da se prilagodimo i pobedimo utakmicu. Ne postoji druga opcija za nas"

Kada se pogleda tabela, sve ekipe su pred imperativom pobede. Partizan sa 40 bodova, želi da se odlepi na liderskoj poziciji i uveća saldo u odnosu na drugoplasiranu Zvezdu (34), dok TSC (26) ima sličnu agendu protiv Vojvodine (22), koja preti sa čevrte pozicije.

Mozzart Bet Superliga, 16. kolo

petak

IMT - Spartak 0:1 (0:0)
/Stanojev 80/

subota

Radnik - Mladost 14.00 (TV Arena sport 3)
Vojvodina - Crvena zvezda 16.00 (TV Arena 1 Premium)
Partizan - TSC 18.30 (TV Arena 1 Premium)

nedelja

Radnički 1923 - Novi Pazar 13.00 (TV Arena sport 2)
Javor - Voždovac 15.00 (TV Arena sport 10)
Radnički Niš - Čukarički 15.00 (TV Arena sport 7)
Železničar - Napredak 18.30 (T Arena spsort 4)

 

Standings provided by Sofascore