Superliga Srbije

Gojko Kačar promovisan u trenera mlađih kategorija Vojvodine: Povratak kući bivšeg fudbalera "lala"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.11.2023 11:32
Gojko Kačar promovisan u trenera mlađih kategorija Vojvodine: Povratak kući bivšeg fudbalera "lala" MN Press

Gojko Kačar i Vojvodina ponovo su na istom zadatku, jer se bivši fudbaler kluba sa "Karađorđa" posle dugih 15 godina vratio u klub u kom je igrački ponikao. 

Sve što zna o fudbalu naučio je u Omladinskoj školi "lala", a sada je će u istoj obavljati posao trenera mlađih kategorija, što će biti novi izazov u sportskom životu bivšeg defanzivnog veziste i (po potrebi) štopera. 

Vreme će pokazati kakvog je trenerskog kapaciteta bivši reprezentativac Srbije i da li će ovaj angažman biti samo iskorak ka karijeri sličnoj onoj na terenu, ali ono što pamte stariji ljubitelji fudbala jeste da je u seniorski tim Vojvodine ušao pre ravno dve decenije.

Posle pet sezona u crveno-belom dresu otišao je u inostranstvo, najviše vremena proveo u Herti i Hamburgu, ali i neko vreme nosio dres Sereso Osake, Augsburga i Anortozisa, pre nego što je otišao u fudbalsku penziju. 

Skupio je 25 nastupa za najjači nacionalni tim i s njim učestvovao na Svetskopm prvenstvu u Južnoafričkoj republici 2010. godine, a u nove vode uplovio je kao pomoćnik u stručnom štabu bivšeg superligaša Mladost GAT-a.