Superliga Srbije

Miloš Milojević posle pobede nad Partizanom: To je derbi, nema puno lepote, već jakih duela

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.03.2023 21:39
Miloš Milojević posle pobede nad Partizanom: To je derbi, nema puno lepote, već jakih duela MN Press

Crvena zvezda nastavila je seriju uspešnih rezultata na domaćoj sceni, gde je u 169. "večitom derbiju" pobedila Partizan 1:0 (1:0) i stigla na prag odbrane titule. Crveno-beli sada imaju 16 bodova prednosti u odnosu na gradskog rivala, koji je, uprkos boljoj igri u drugom poluvremenu, ostao bez pobede u derbiju i posle dve godine.

Izabranici Miloša Milojevića poveli su petom minutu golom Alesa Viga, koga je i sreća pogledala, pošto je na putu do gola, lopta prethodno pogodila Slobodana Uroševića i tako prevarila golmana Partizana Aleksandra Popovića

"Možda smo očekivali da bude drugačiji rezultat. Ostaje žal za tim šansama. U prvom poluvremenu naročito. Kada igrate protiv Partizana, ne razmišlja se o bodovnoj prednosti. Sa klupe smo pokušali da utičemo na igrače da se smiri igra. Krenuli smo u neki "haotični fajt", koji nam nije trebao, jer možemo da igramo drugačije i to smo pokazali. Najvažnije na kraju da smo pobedili, da su fudbaleri osetili energiju navijača. Nije bilo lako, poštujemo rivala. Mislim da smo zasluženo dobili", rekao je Milojević za TV Arena sport posle utakmice.

 

Trener Zvezde se opredelio u nastavku meča da čuva svoj gol, pa je kao i u Ivanjici protiv Javora, poslao na teren trojicu štopera.

"Pre toga je bio jedan period da dolaze sa dosta igrača. Hteli smo da učvrstimo. Bilo je par šansi i dobrih intervencija. Njegova rana povreda je dovela do toga da se opet vratimo... Čestitam igračima na fleksibilnosti. Napredovali smo u tome ovih šest meseci", rekao je Milojević.

"Večiti derbi" je tradicionalni bio napet, sa mnogo čarki na terenu.

"To je derbi. Posebno ovaj naš. Nema puno lepote, nego jakih duela. Ako se ne postignu golovi iz lepote, opet se vrati na fajt. Nadam se da će se vremenom promeniti i da će biti lepša predstava. Opet kažem, dosta sadržajna utakmica, veliki intenzitet, odnos igrača je bio dobar. To se traži", zaključio je trener Crvene zvezde.

Šampion Srbije sada ima 66 bodova, Partizan 50, dok je na trećem mestu TSC iz Bačke Topole sa 49 bodova.