Superliga Srbije

Milojević pred duel sa Voždovcem: Teško je fokusirati se na fudbal, ali moramo da budemo spremni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.05.2023 13:25
Milojević pred duel sa Voždovcem: Teško je fokusirati se na fudbal, ali moramo da budemo spremni MN Press

Trener Crvene zvezde Miloš Milojević izneo je očekivanja pred susret četvrtog kola plej-ofa MozzartBet Superlige, u kom će sutra od 19 časova odmeriti snage sa Voždovcem. Utakmicu na popularnom "krovu" možete pratiti u direktnom prenosu na TV Arena 1 Premium. 

Šef stručnog štaba najpre je izrazio žaljenje zbog dve tragedije koje su se dogodile na području Srbije u proteklih nekoliko dana.

"Zadesila nas je velika tragedija, koja se odrazila na sve, oseća se u vazduhu. Teško je bilo šta reći a ostati umeren i izraziti podršku. Možemo samo da radimo ono što je u našoj moći i nadamo se da se takve stvari više neće dešavati", rekao je Milojević.

Svi igrači su spremni, ali će se prilikom izbora startnih 11, posvetiti posebna pažnja zbog činjenice da se meč igra na veštačkoj travi.

"Igrači su spremni, imamo par momaka kojima ne odgovara zbog prirode njihovih povreda da igraju na veštačkoj travi. Svi ostali su spremni, imamo 25 igrača na koje možemo da računamo. Sada je na nama da izaberemo pravih 11 koji će odigrati jednu dobru utakmicu protiv Voždovca i dati doprinos pozitivnom ishodu."

Uroš Spajić se nedavno vratio na teren, ali...

"Što se tiče Spajića saveti medicinske službe su da njemu ne bi prijala igra na veštačkoj podlozi, ali svakako od sledećeg kola i utakmice u Kupu Srbije bi trebao da igra više nego što je igrao do sada."

Aleksandar Pešić se uspešno oporavio od povrede i biće spreman za utakmicu sa Voždovcem u ponedeljak.

"Ne možete stavljati u protokol igrača koji je povređen, tako da nismo hteli da rizikujemo bez potrebe kada imamo Rakonjca, Mijatovića i Kataija koji mogu da odgovore zahtevima te pozicije. Sada je spreman, trebaće nam u završnici i Kupu Srbije, verujem da će sutra moći da odigra minimum 50 ili 60 minuta."

 

 

Miloš Milojević se prisetio prošlog susreta sa Voždovcem, kada su crveno-beli slavili 6:0 na gostujućem terenu.

"Očekujem svakako drugačiji meč, kada igrate 11 na 10 i imate pozitivan rezultat puno stvari se otvori. Ekipa Voždovca gaji poseban stil igre, koji uključuje posed od golmana, puno pasova i kratkih dodavanja, dosta individualnih akcija njihovih krilnih igrača. Mislim da oni to neće menjati, jer nikad i nisu. Na nama je da nađemo način da njihovu igru neutrališemo i da nametnemo svoju."

O fudbalerima Voždovca, koji su ponikli u Omladinskoj školi Crvene zvezde.

"Svakako da imaju motivaciju da pokažu, da pored toga što su izašli iz naše škole su možda zavredeli malo veću minutažu i pažnju. Međutim motiv će biti prisutan i kod igrača Crvene zvezde, sa željom da trijumfuju, nastave pobednički niz i da se pokažu u što boljem svetlu", zaključio je šef stručnog štaba Crvene zvezde.