Superliga Srbije

Pokušaćemo da nastavimo niz: Igor Duljaj pričao o ekipi Partizana i rivalu iz Kragujevca, bez reči o tvrdnjama uprave crno-belih

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.10.2023 16:10
Pokušaćemo da nastavimo niz: Igor Duljaj pričao o ekipi Partizana i rivalu iz Kragujevca, bez reči o tvrdnjama uprave crno-belih MN Press

Fudbaleri Partizana ostali su ovog leta bez grupne faze Lige konferencije, ali zato u Mozzart Bet Superligi Srbije nižu pobede, pa se posle 12. kola nalaze na iznenađujućem prvom mestu. I žele da ga zadrže i posle sutrašnjeg zaostalog meča 4. prvenstvene runde, protiv Radničkog 1923 u Kragujevcu (14.00, TV Arena 1 Premium). 

Ukoliko uspeju u toj misiji vezaće 10. uzastopnu pobedu, o čemu je danas pričao i trener Igor Duljaj. Istina, pred put u srce Šumadije imao je potrebu i da upozori na loše stanje trave na "Čika Dači",

"Igramo protiv tima koji je u pet utakmica upisao tri pobede. Čak su i protiv Crvene zvezde odigrali odličnu paritju. Nadam se da će donekle uspeti da srede teren, jer podloga u takvom stanju više odgovara domaćinu. Sa druge strane, mi imamo cilj da pokušamo da nastavimo niz, iako sve ima početak i kraj. Potrudićemo se da uradimo sve što je do nas. Igrači rade odlično, žele da igraju fudbal, a trener koji je došao, Feđa Dudić, odlično radi posao", rekao je Duljaj.

Uprkos tome što je domaćin stacioniran u donjem delu tabele, mladi stručnjak crno-belih poštuje 13. tim Superlige. 

"Kragujevčani su organizovana ekipa, čekaju da protivnik izguvi loptu i idu na kontru. Analiziramo ih, ali i oni traže slabe tačke. Utakmica je u nezgodnom terminu, od 14 časova. Znam da je radni dan, ali se nadam da će biti što više navijača".

Crno-beli su se sa reprezentativne pauze vratili pobedom u Subotici, tako što su bodove osvojili u završnici susreta.

"U prvih 45 minuta u Subotici smo malo preterali, hteli smo da uđemo u gol sa loptom. Naravno, i rival je imao šanse, ali je naš golman dobro intervenisao. Držali smo sve pod kontrolom, naterali protivnika da u nastavku bude na svojoj polovinii i postilgli tri odlična gola. Raduje me što igrači koji uđu daju doprinos. Nikolić je upisao dve asistencije, a doprineli su i Šćekić i Severina. Posebno mi je važno da li je pobeda ostvarena uz lepu igru ili ne".

 

 

U tom meču, ali i dosta njih pre, odbrana je bila na visokom zadatku, pa "parni valjak" sve ređe iskače iz defanzivnih šina. 

"Odbrana je nešto što raduje, ali ćete od trenera uvek čuti da ona počinje od napadača. Videli ste da je u Subotici Saldanja u 85. minutu jurio da oduzme loptu i bio agresivan pri rezultatu 3:0. Potrebno je mnogo toga proći od začetka napada do gola, a raduje da i defanzivci postižu golove. Takođe, mnogi su sumnjali u Nikolića s obzirom na njegov karakter, ali ono što je činjenica je da svi danas govore da je on majstor fudbala. On je pošten igrač, koji se odrekao bonusa i premija da bi igrao za Partizan i to pokazuje koliko želi da igra za ovaj klub u kojem je pružio veliki doprinos. Ima veliki uticaj, da li sa klupe ili kada igra od početka".

Neizbežan je bio osvrt i na Duljajevu "emotivnu ispovest" o stanju u klubu posle utakmice sa subotičanima i sukob sa Kvinsijem Menigom na istoj. Na pomen izjave o situaciji u kojoj su igrači i reakciju rukovodstva, strateg crno-belih je bio kratak, jer nije hteo da se nastavlja sa generalnim direktorom Milošem Vazurom. 

"Stara vest. Radnički, Kraujevac, 14.00", bilo je sve što je Duljaj rekao na tu temu.

Mnogo je bio rečitiji i konkretniji kada je komentarisao fizički kontakt sa igračem iz Holandije. 

"Nije normalno i izvinjavam se klubu. Dres je svetinja, čak i kada igrači uđu u svalačionicu posle zagrevanja i bace majicu na pod, ja je podignem jer na njoj je grb Parztizana. Tako sam vaspitan. Dešava se to u mnogim klubovima, ali je to stara vest. Svi su se fokusirrali na taj momenat, a ne na tri gola. Mora da se priča o golovima i pobedi. Ta situacija je prevaziđena. Menig je dobar momak i nema problema kod nas. Videli ste kako se igrači raduju posle gola, čak i oni na klupi, to su emocije koje ne mogu da se kupe".

Duljaj je za kraj dodao da će sutrašnji susret propustiti Kanute zbog četiri žuta kartona, dok je pod znakom pitanja Filipović zbog zdravstvenih problema.