Superliga Srbije

Hiljadu izvinjenja od Kvinsija Meniga: Žalim zbog svog postupka, Partizan je iznad svih!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.10.2023 13:28
Hiljadu izvinjenja od Kvinsija Meniga: Žalim zbog svog postupka, Partizan je iznad svih! MN Press

Pobedom nad Spartakom u Subotici, Partizan je nastavio da ređa uspehe u domaćem prvenstvu, gde trži čelnu poziciju, sa četiri boda ispred Crvene zvezde. Ali, daleko od toga da je raspoloženje u Humskoj idealno... U prilog tome govori i izjava trenera Igora Duljaja, koji je posle utakmice u Subotici izneo niz oštrih komentara na račun uprave. Tvrdeći da je zbog kašenjenja plata, pojedinim fudbalerima egzistencija ugrožena. Na šta je danas stigao demant od generalnog direktora Miloša Vazure...

Takođe, da "ne cvetaju ruže" na Topdžiderskom brdu, mogli smo da se uverimo i nakon poslednjeg zvižduka u Subotici, kada je došlo do sukoba između fudbalera Partizana Kvinsija Meniga i Duljaja, koji je mogao i ozbiljnije da eskalira, da se ostatak ekipe i deo stručnog štaba nije umešao.

Dva dana kasnije, kada su se strasti smirile, holandski fudbaler dao je intervju za Telegraf, gde je izrazio žaljenje zbog celokupne situacije. Ističe da mu nije bila namera da baci senku na pobedu njegove ekipe protiv Sparataka, kao da ni na bilo kakav način povredi Duljaja. Već je samo bio napet pošto nije dobijao šansu u prethodnim mečevima. On se još na putu ka Beogradu pokajao zbog svog postupka, a sada je iskoristio priliku da se izvini svima u klubu, kao i navijačima.

"Sve je u najboljem redu, što mi je veoma drago. Razgovarao sam sa trenerom Duljajem iskreno o svemu što se dogodilo u završnici meča u Subotici, izgladili smo to na najbolji mogući način. Izvinio sam se i treneru koji je bio fudbaler ima ima razumevanja, ali i saigračima, jer je taj događaj donekle bacio senku na veliku pobedu tima protiv Spartaka, a izvinjavam se i svim navijačima Partizana. Kako god izgledalo ili zvučalo, želeo sam samo najbolje timu, želeo sam da pomognem na terenu. Sada je sve kako treba, nastavljamo gde smo stali pre toga što se desilo u Subotici, ali sa tri važna boda na kontu", kazao je Menig za Telegraf i otkrio zbog čega je nastao problem.

"Biću iskren, nisam bio srećan što nisam igrao u prethodnim mečevima, a nisam bio ni potpuno zadovoljan sobom kada sam dobijao šansu i sve je to prouzrokovalo nervozu, frustraciju i reakciju koja nije primerena, ali se dešava u svakom sportu, ne samo u fudbalu. Ipak, nije bilo nikakve tuče kako je napisano naspram fotografija koje su se pojavile, ne znam čak ni da li smo uopšte imali fizički kontakt, to me je malo šokiralo. Razumem i javnost, takve scene obično nemaju priliku da vide u toku utakmice, iako su, ponavljam, deo svakodnevice u svim sportovima", istakao je Kvinsi Menig.

"Razgovarali smo posle svega otvoreno i iskreno, razumeli smo se što je najbitnije i zaključili da samo zajedno možemo napred. Zahvalan sam na razumevanju treneru, saigračima, klubu, kao i navijačima koji nas neverovatno bodre svaku utakmicu. Klub je iznad svega i svih, zato sam svima rekao da na mene mogu da računaju sto odsto i da je najvažnije da ekipa nastavi sa dobrim igrama i pobedama, da ostane na prvoj poziciji. Sve drugo je u ovom trenutku potpuno u drugom planu", završio je Menig.
 

 

Standings provided by Sofascore