Superliga Srbije

Čvrsto stojim iza ovih igača, pokazaće kvalitet: Igor Duljaj optimista pred početak 173. "večitog derbija"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.04.2024 11:22
Igor Duljaj MN Press
Igor Duljaj

Zaostaju fudbaleri Partizana sedam bodova za Crvenom zvedom, imaju velikih kadrovskih problena, na klupi tokom sutrašnjeg 173. "večitog derbija" zbog suspenzije ne može da sedi prvi trener, Igor Duljaj, ali se u Humskoj ne predaju.

Šta više, u taboru crno-belih smatraju kako su kadri da se izdignu iznad situacije u kojoj se nalaze, trijumfuju u prvom kolu plej-ofa Mozzart Bet Superlige Srbije i tako učine ostatak šampionata zanimljivijim.

"Specifična je situacija, derbi je uvek posebam i može mnogo toga da reši ili odloži. Nas u sredu očekuje meč protiv istog rivala koja može da nas približi trofeju u Kupu Srbije, ali smo sada mislima usresređeni na sutrašnji meč", rekao je Duljaj i dodao:

"Nije prijatna situacija. Ne zuam da li se nakada desilo da glavni trener ne vodi 'večeti derbi', tu ima i moje krivice zbog dobijenih kartona, Već sam bio u sličnoj situaciji kada je Aleksandar Stanojević bio suspendovan u Evropi i po njegovim isntrukcijama sam, kao njegov pomoćnik, vodio taj meč. Ekipa će igrati onako kako smo se dogovorili, a ako bude nešto potrebno, komuniciraću sa nekim od pomoćnika putem telefona. zato molim sve one koji imaju moj broj telefona da me ne zovu tokom meča."

Šef stručnog štaba crno-belih je obradovao navijače svog tima informacijom da se u ekipu vraća najbolji strelac Mateus Saldnaja, ali je nastup golmana Aleksandra Jovanovića još pod znakom pitanja.

"Činilo se u prvi mah da nije toliko ozbiljna povreda, ali se ispostavilo da Jovanović ima rupturu mišića koja mu organičava pokrete. Videćmo do sutra kako će se situacija odvojati, a dobra vest je da se u ekipu vraća Saldanja."

Igor Duljaj nije želeo da komentariše izbor sudije i činjenicu da če drugi derbi unizu pravdu dečiti Pavle Ilić, već je smao naglasio da se nada da će biti dobra atmosfera.

"Suđenje ne komentarišem, verovatno i ja pravim greške, ali Partizan mora da se poštuje, a naš igrač Gajas Zahid u toj jednoj situaciji nije bio ispoštovan. Verujem da će atmosfera sutra biti dobra i da ćemo gledati dobru utakmicu sa mnogo golova", rekao je Duljaj i dodao:

"Mnogi nisu verovali u ovaj tim i ključno je pitanje da li ova ekipa ima perspektivu. Ukoliko neko sumnja, ja ne sumnjam. Uveren sam da Partizan ima kvalitetne igrače i da će oni pokazati koliko vrede, a ja čvrsto stojim iza njih."