Serija A

Inter vratio Aleksisa Sančeza, a prodao Hoakina Koreu u Marsej

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.08.2023 17:44
Inter vratio Aleksisa Sančeza, a prodao Hoakina Koreu u Marsej Tanjug/AP Photo/Daniel Cole

Avio veza Marsej - Milano doneće u petak pojačanja za Olimpik i Inter. Avionom iz Francuske u italijanski grad mode vraća se Aleksas Sančez, a put lučkog grada u Francuskoj ide napadač Intera Hoakin Korea koji je pozajmljen Olimpiku za dva miliona evra uz otkup za još 10 miliona evra. Nije reč o trampi, jer Sančez stiže kao slobodan igrač.

Iskusni golgeter Sančez je proveo dve sezone u Interu (2020-22) i onda neočekivano sačekao kraj ugovora i odlazak u Olimpik iz Marseja iako je trener Simone Inzagi želeo da ostane. Posle 44 meča i 18 golova iz Marsej odlučio je da ode jer je imao opciju u ugovoru da ne mora da aktivira drugu godinu ako neće.

Inter je reagovao kada nije uspeo da dovede Đanluku Skamaku iz Vest Hema i onda se brzo dogovorio sa 34-godišnjim Čileancem koji je na 109 mečeva postigao 20 golova uz 23 asistencije u dresu "plavo-crnih". Italijanskim medijima nije najjasnije zašto je angažovan Sančez kada je klub uz Lautara Martineza doveo Markusa Tirama i Marka Arnautovića.

Brzo je stigao i odgovor iz Intera, jer je 29-godišnji ofanzivac Hoakin Korea, koga je Inter otkupio prošlog leta od Lacija za 27,3 miliona evra otišao u Marsej na pozajmicu. Ako ga Francuzi otkupe, Interu će u kasu ući samo 12 miliona evra, odnosno 15 manje nego što su ga platili ili 21 manje, ako se uzme u obzir da su 2021. platili još šest miliona evra Laciju za pozajmicu.

Inter očekuje do kraja nedelje da stigne i desni bek Bajerna Benžamin Pavar.