Serija A

Bajern pristao da Interu proda Pavara, čeka se samo da Nemci kupe zamenu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.08.2023 08:35
Bajern pristao da Interu proda Pavara, čeka se samo da Nemci kupe zamenu Harry Langer/DeFodi Images

Benžamin Pavar napušta Bajern posle četiri godine, Inter je postigao dogovor prvo sa igračem, pa sa Nemcima oko obeštećenja od 30 miliona evra, ali moraće da sačeka još koji dan. Naime, Bavarci će potpisati papire za transfer tek kada pronađu zamenu, a to se očekuje do kraja nedelje.

"Mi nećemo da objavimo transfer Pavara kao pojačanje ali smo u dobroj poziciji. Radimo najbolje što možemo da potpišemo ovog igrača, nije iluzija, verujemo da će se dogoditi", na neki način je dogovor potvrdio Marota, direktor Intera.

Bajern je doveo reprezentativnog beka Belgije za 35 miliona evra iz Štutgarta. Za četiri sezone odigrao je 163 utakmice uz po 12 golova i asistencija. Dres selekcije "trikolora" nosio je 49 puta uz tri gola, okitio se titulom prvaka sveta, postigao je gol protiv Argentine.

Poslednjih godinu dana u Bajernu su mu menjali i pozicije, često je igrao trećeg štopera, a imao je sitne povrede koje su ga izbacivale iz ritma. Od dolaska Tomasa Tuhela gubio je poziciju, želeo je u Barselonu po svaku cenu, međutim, Bavarci nisu želeli da pregovaraju možda i zbog načina na koji je Robert Levandovski otišao iz Minehna u Španiju. Tražio ga je i Mančester junjated, ali je i taj posao propao.