Serija A

Osimen i Kvaratskelija nisu na prodaju! Predsednik Napolija čuva najbolje igrače

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.02.2023 18:08
Osimen i Kvaratskelija nisu na prodaju! Predsednik Napolija čuva najbolje igrače Tanjug/AP Photo/Michael Probst

Fudbaleri Napolija imaju sezonu snova, titula je nikad bliže, a odlični rezultati prisutni su i u Ligi šampiona. Lućano Spaleti je idealno uklopio ekipu, a predvodnici aktuelnog lidera Serije A svakako su napadači - Kviča Kvaratskelija i Viktor Osimen. 

Nigerijac je najbolji strelac lige sa 18 postignutih pogodaka, dok je Gruzin upisao 10, uz devet zabeleženih golova, čime se istakao kao najbolji asistent. Svojim partijama privukli su pažnju najvećih svetskih klubova, ali u Napulju ne nameravaju da ih prodaju.

Naime, predsednik Napolija, Aurelio de Laurentis, izjavio je danas da nema nameru da proda dvojicu najboljih fudbalera kluba:

"Dobar sam u sklapanju ugovora, pa kad dođu kod mene, blokirani su, tako da neće biti teško zadržati ih ovde. Međutim, nikad ne reci nikad. Ponekad postoje ponude koje se ne mogu odbiti, pa se nikad ne zna. Što se mene tiče, gledaćemo ih još dugo kako sijaju ovde", rekao je De Laurentis.

Napoli je poslednju titulu u Seriji A osvojio 1990. godine:

"To je veoma važno za Napolitance. Nažalost, Dijego Armando Maradona je umro, ali je ostavio nasleđe koje ovaj tim prati. Nadamo se da ćemo Napolitancima pružiti ono što su čekali dugo godina", istakao je De Laurentis.

Ekipa je na korak od plasmana u četvrtfinale Lige šampiona, pošto je u prvom meču osmine finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja pobedila Ajntraht u gostima rezultatom 2:0.