UEFA Liga šampiona

Napoli slavio uprkos promašenom penalu i poništenom golu: Ajntraht nije izdržao sa igračem manje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.02.2023 22:56
Napoli slavio uprkos promašenom penalu i poništenom golu: Ajntraht nije izdržao sa igračem manje Tanjug/AP Photo/Michael Probst

Fudbaleri Napolija savladali su Ajntraht u gostima 2:0 (1:0) u prvom meču osmine finala Lige šampiona i zabeležili šestu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima.

Italijanska ekipa dominirala je tokom čitavog susreta. Naročito je kontrolisala loptu u drugom poluvremenu, kada je domaći tim ostao sa igračem manje na terenu. Frankfurt je pokušavao iz kontri da dođe do šansi i neke prilike na gol, međutim iskusna ekipa Lućijana Spaletija bez većih problema sačuvala je svoju mrežu i nastavila seriju uspešnih rezultata.

Susret na "Dojče Bank" stadionu, počeo je sporo, sa mnogo taktiziranja i osim pokušaja Kvarackelije, nije bilo uzbuđenja sve do sredine prvog poluvremena. Iako je Frankfurt pokazivao želju, nije bilo ideje u veznom redu, pa su i često napadači bili odsčeni, čemu u prilog govori podatak da domaćin nije imao šut u okvir gola sve do 82. minuta.

Sa druge strane, Napoli je imao inicijativu, mahom je preko Lozana pretio po desnom boku i tako pronalazio rupe u odbrani nemačkog tima. On se u 34. minutu našao u i prvoj ozbiljnoj prilici za gol, kada je pogodio stativu iz neposredne blizine. Međutim u nastavku akcije, lopta je došla do Osimena, koga je ubrzo faulirao Buta u svom kaznenom prostoru, a najstrožiju kaznu nije realizovao Kvarackelija, čiji je pokušaj zaustavio golman Trap.

 

 

Iako su gosti propustili priliku da materijalizuju terensku incijativu, tugovanje nije dugo trajalo, pošto su ubrzo došli do vođstva. Samo pet minuta kasnije, ponovo se Lozano našao u centru pažnje. Oduzeo je loptu odbrani domaćina, povukao napad i na drugoj stativi proigrao Osimena, koji je nastavio sjajan golgeterski učinak svojim 20. pogotkom u sezoni. Valja napomenuti da je isti igrač, na gotovo identičan način postigao još jedan gol samo 60 sekundi kasnije, ali je on poništen zbog nedozvoljene pozicije Nigerijca.

Sa rezultatom 0:1 završen je prvi deo susreta, a drugo poluvreme nije promenilo sliku na terenu. Napoli je napadao, kreirao šanse, Lozano je nastavljao da teroriše odbranu Ajnhtrahta, a kada je domaćin ostao sa igračem manje na terenu, zbog oštrog starta i crvenog kartona Munaija, bilo je jasno ko će odneti pobedu iz Nemačke. 

Italijanski tim iskoristio je brojčanu prednost već u 65. minutu, kada se Kvarackelija, asistencijom iskupio za promašeni penal, dok je strelac bio Di Lorenco. Gosti su i u nastavku meča i dalje vodili glavnu priču na terenu i utisak je da su mogli da postignu još koji gol. Međutim, Osimen, Kvarackelija i Anguisa nisu iskoristili svoje šanse, pa će Napoli 15. marta imati "samo" dva gola prednosti u revanšu. 

Ajntraht - Napoli 0:2 (0:1)

Stadion: Dojč Bank park.

Sudija: Artur Diajš (Portugal).

Strelci: Osimen 40, Di Lorenco 65. minut.

AJNTRAHT: Trap - Tuta, Jakić, Buta (69. Knauf) - Ndika, Kamada, Sou, Maks - Lindstrom (69. Bore), Gece (81. Alidu) - Kolo Muani.

NAPOLI: Meret - Di Lorenco, Rahmani, Kim, Olivera - Angisa (80. Ndombele), Lobotka, Zjelinski - Lozano (80. Elmas), Osimen (84. Simeone), Kvarachelija (84. Politano).

Liga šampiona, osmina finala

Utorak (14.02)

PSŽ - Bajern 0:1 (0:0)
/Koman 53/

Milan - Totenhem 1:0 (1:0)
/Dijaz 7/

Revanši 8. marta

Sreda (15.02)

Borusija D. - Čelsi 1:0 (0:0)
/Adejemi 63/

Briž - Benfika 0:2 (0:0)
/Mario 51p, Neres 88/

Revanši 7. marta

Utorak (21.02)

Liverpul - Real Madrid 2:5 (2:2)
/Nunjez 4, Salah 14 - Vinisijus 21, 36, Militao 47, Benzema 56, 67/

Ajntraht F. - Napoli 0:2 (0:1)
/Osimeni 40, Lorenco 65)

Revanši 15. marta

Sreda (22. 02)

Inter - Porto 21.00 (TV Arena 1 Premium)
Lajpcig - Mančester siti 21.00 (TV Arena 2 Premium)

Revanši 14. marta