Serija A

Noa Okafor novi špic Milana, Čukvueze blizu potpisa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.07.2023 18:41
Noa Okafor novi špic Milana, Čukvueze blizu potpisa TV Arena sport/ Screenshot

Milan ima novog napadača. Noa Okafor, mladi špic Salcburga napustio je kancelariju na "San Siru" i potpisao je petogodišnji ugovor sa "roso-nerima". Nisu objaveljeni detalji a kako ekskluzivac Fabrisio Romano ističe, napadač je prezadovoljan obavlejnim transferom i već sutra će otputovati za Ameriku gde će se staviti na raspolaganje treneru Stefanu Pioliju.

Okafor je standardni švajcarski reprezentativac, dobro ga je upoznala i srpska javnost na Mundijalu u Kataru, a posle dve sezone u Salcburgu dete Bazela je prešao u Milan za transfer, kako se navodi, od oko 30 miliona evra. Za Salcburg je postigao 25 golova na 71 utakmici.

Milan je veoma blizu da realizuje i transfer Samjuela Čukvuezea iz Viljareala. Brzonogi nigerijski krilni napadač je postigao personalni dogovor oko plate, ostaje da se Milan dogovori sa Špancima oko obeštećenja. Govori se o ceni od 28 milioan evra.

Milan se ozbiljno pojačava za sezonu. Ostali su bez Sandra Tonalija koji je za 64 miliona evra otišao u Njukasl, ali su angažovali Kristijana Pulišića i Rubena Loftusa Čika (Čelsi), Tijani Rejndersa (AZ), Luku romera (Lacio),  golmana Marka Sportijela (Atalanta) i danas Okafora.