Serija A

Problem za Švajcarce, a možda i za Milan: Nao Okafor doživeo povredu glave, ne igra za reprezentaciju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.10.2023 15:57
Problem za Švajcarce, a možda i za Milan: Nao Okafor doživeo povredu glave, ne igra za reprezentaciju Tanjug/AP Photo/Gianluca Zuddas/LaPresse

Napadač Milana, Noa Okafor doživeo je lakšu povredu glave i neće biti na raspolaganju selektoru Švajcarske, Muratu Jakinu za predstojeći meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Belorusije.

Nekadašnji fudbaler Salcburga, odkale je ovog leta i stigao na "San Siro" je več napustio kamp nacionalnog tima i vratio se u Italiju, gde bi trebalo da obavi dodatne lekarske preglede.

 

 

Švajcarska je ove nedelje trebalo da odigra i meč protiv Izraela u Tel Avivu 12. oktobra, ali je on otkazan zbog političke siatcije u toj zemlji, pa joj je tako u ovoj reprezentativnoj pauzi ostao samo duel protiv Belosurije na domaćem terenu 15. oktobra.

Ova reprezentacija trenutno zauzima prvo mesto u grupi i na dobrom je putu da se plasira na Euro 2024 u Nemačku, ali bi evntualno duže odsustvo Okfore sa terena napravilo ozbiljan problem treneru Milana, Stefanu Pioliju.

Naime, odmah nakon reprezentativnih obaveza klub iz Milana očekuju tri izuzetno teške utakmice u samo sedam dana, budući da će mu rivali biti Juventus, PSŽ i Napoli, pa je iskusnom treneru na rapolaganju potreban što veći fond igrača.