Serija A

De Laurentis potvrdio: Spaleti na kraju sezone odlazi iz Napolija

komentari (0)

Izvor: Tanjug

29.05.2023 11:30
Predsetnik Napolija Aurelio potvrdio odlazag glavnog trenera Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia
Predsetnik Napolija Aurelio potvrdio odlazag glavnog trenera

Predsednik Napolija Aurelio de Laurentis potvrdio je da će trener fudbalskog kluba iz Napulja Lućijano Spaleti na kraju sezone napustiti novog šampiona Serije A, prenose italijanski mediji.

Spaleti je preuzeo Napoli 2021. godine, a ove sezone je sa klubom iz Napulja osvojio titulu u Seriji A, prvu posle 33 godine.

"Spaleti je slobodan čovek. Kada vam neko kaže da je dao sve od sebe i želi da uzme godinu odmora, ispravno je pustiti ga. Ugovor mu je važio još godinu dana, ali želeo je da ode. Šta sam mogao da uradim? Toliko toga nam je dao, zahvaljujem mu", rekao je De Laurentis.

 

 

"Gazeta delo sport" ističe da postoje samo dva ozbiljna kandidata a to su Luis Enrike, bivši selektor Španije i fudbalera Barselone i Anotnio Konte, doskorašnji trener Totenhema, ali i bivši stručnjak Juventusa, Čelsija, Intera i selekcije Italije.

Napoli kolo pre kraja šampionata u Seriji A ima 87 bodova, a u poslednjem kolu u nedelju igraće na svom terenu protiv Sampdorije. Spaleti (64) je pre Napolija trenirao Inter, Romu, Zenit, Udineze, Ankonu, Veneciju, Sampdoriju i Empoli.