Serija A

U Juventusu niko nije siguran: Kjeza može da napusti Torino?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.06.2024 21:59
Fudbaler Juventusa, Federiko Kjeza, mogao bi napustiti Juventus Guliver/Marco Canoniero
Fudbaler Juventusa, Federiko Kjeza, mogao bi napustiti Juventus

Još jedna sezona Juventusa u Seriji A, i još jedno razočaranje. Crno-beli iz Torina nisu uspeli da povrate naslov prvaka Italija što je dovelo do otkaza Masimilijana Alegrija. Njegovo mesto je zauzeo Tijago Mota, koji po svemu sudeći, želi da u napravi totalni remont ekipe. 

Mediji sa Apenina pišu da nema zagarantovanih ostanaka. Čak i Dušan Vlahović bi u slučaju dobre ponude mogao da nausti "staru damu", a sada se jedno još manje verovatno ime našlo u transfer spekulacijama. 

Naime, Federiko Kjeza mogao bi da ode iz Juventusa. Nekadašnji fudbaler Fiorentine se uglavnom karakterisao kao budućnost crno-belih i neko ko će voditi novu generaciju igrača u povratku na tron Italije. 

Guliver/REUTERS/Massimo Pinca

Federiko Kjeza, fudbaler Juventusa

Ispalo je potpuno drugačije. Sve priče su počele tako što je njegov menadžer, Fali Ramadani, imao sastanak u Torinu sa čelncima kluba na kome se razgovaralo o statusu Kjeze u ekipi. Prema pisanjima tamošnjih novinara, za Federika važi isto što i za Vlahovića - ako dođe dobra ponuda, može da napusti "staru damu". Još više ove spekulacije podupire činjenica da naredne godine, Kjezi ističe ugovor. Svakako, rasplet situacije treba očekivati tek po završetku Evropskog prvenstva u Nemačkoj. 

Italijan je ove sezone na 37 utakmica u svim takmičenjima postigao 10 golova.