Serija A

Kijeza sve bliži odlasku iz Juventusa: Agent igrača se sastao sa Romom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.06.2024 23:50
Federiko Kijeza bi mogao da se preseli u Romu ovog leta Tanjug/Tano Pecoraro/LaPresse via AP
Federiko Kijeza bi mogao da se preseli u Romu ovog leta

Bilo je naznaka da bi Federiko Kijeza mogao da napusti Juventus ovog leta, pogotovo nakod odlaska Masimilijana Alegrija i dolaska Tijaga Mote. Sada stvari polako postaju ozbiljnije jer je agent Italijana, Fali Ramadani bio na sastanku sa predstavnicima Rome.

Kijeza je velika želja Danijele De Rosija, a uprava "vučice" je očigledno spremna da dovede krilnog napadača na "Olimpiko".

Zainteresovanje za igrača "stare dame" su u prethodnom periodu pokazali i Napoli i Milan, ali je ipak Roma do sada bila najkonkretnija kada je u pitanju njegov transfer.

Italijan se u prethodne tri godine dosta mučio sa povredama. Nakon što je odigrao odlično na Evropskom prvenstvu 2021. godine, doživeo je tešku povredu kolena koja ga je odvojila od terena na godinu dana. 

Ipak, u sezoni iza nas je odigrao 37 utakmica u svim takmičenjima u dresu Juventusa. Postigao je 10 golova, a uz to je dodao i tri asistencije. 

Mediji u Italiji pišu kako Mota ne vidi Kijezu u svom sistemu, te da bi klub iz Torina zato mogao da se odluči na prodaju krilnog napadača. Veruje se da bi Juventus za njega tražio 40 miliona, što je nešto manje u odnosu na sumu koju je klub sa "Alijanc stadiona" platio Fiorentini za njega.