Serija A

Bez dogovora između Alegrija i Juventusa: "Stara dama" se nada da neće morati da isplati pun iznos

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.05.2024 22:35
Juventus i Masimilijano Alegri nisu pronašli zajednički jezik oko isplate ostatka ugovora Tanjug/Alfredo Falcone/LaPresse via AP
Juventus i Masimilijano Alegri nisu pronašli zajednički jezik oko isplate ostatka ugovora

Juventus će u novu sezonu ući sa novim trenerom jer su odmah nakon osvajanja Kupa Italije odlučili da uruče otkaz Masimilijanu Alegriju.

Kako nije dogovoren sporazumni raskid ugovora, "stara dama" će morati da isplati ostatak ugovora do leta 2025. godine italijanskom treneru. 

Alegri je probao da pronađe dogovor sa upravom kluba. Predložio je da mu se isplati 14 miliona, što je šest manje u odnosu na ono koliko bi zaradio do juna naredne godine.

Ipak, torinski klub je odbio tu mogućnost. Čelnici kluba se nadaju da bi Alegri ovog leta mogao da nađe angažman u nekom drugom klubu, te u tom slučaju ne bi morali da mu isplate poslednju godinu ugovora.

Podsetimo se, Alegri je smenjen nakon osvojenog nacionalnog kupa, a klub je kao razlog naveo ponašanje trenera tokom finala koje nije u skladu sa vrednostima koje zastupa klub.

"Staru damu" bi uskoro trebalo da preuzme Tijago Mota koji je u sezoni iza nas vodio Bolonju, dok još uvek nije poznato gde će završiti Masimilijano Alegri.