Serija A

Preokret u Juventusu: Alegri neće ni završiti sezoni na klupi "stare dame"?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.05.2024 16:10
Masimilijano Alegri, uskoro bivši trener "stare dame". Tanjug/AP Photo
Masimilijano Alegri, uskoro bivši trener "stare dame".

Masimilijano Alegri je bivši kao trener Juventusa, to je odavno jasno ljubiteljima fudbala. Sve je već spremno za njegov odlazak, ali još izvesnije postaje da će rastanak trenera sa nekadašnjim vladarom Serije A biti ružniji nego što se očekivalo. 

Naime, kako prenosi "Gazzetta dello sport", Alegri bi pre ponedeljka (utakmica sa Bolonjom), mogao da napusti klupu "stare dame". Prema njihovim izvorima, nemili raskid može se odviti i danas, ali svakako je jasno da su velike šanse da popularni Maks neće biti trener crno-belih iz Torina od naredne sedmice. 

Tanjug/(Tano Pecoraro/LaPresse via AP)

Masimilijano Alegri, trener Juventusa

Kristijanu Đuntoliju, sportskom direktoru Juvea, navodno je dozlogrdilo ponašanje iskusnog stručnjaka na finalu Kupa Italije protiv Lacija. Podsećamo da je Alegri dobio suspenziju od dve utakmice zbog rasprave sa sudijom, te da je potom napravio skandal preteći novinar. 

Sve pomenuto, dovelo je do preuranjenog smaknuća. Poznato je i to da je sledeće ime Tijago Mota, kome se sprema pristojan ugovor, mada ne bogat kao onaj koji je imao dosadašnji trener. U pitanju je 3.5 miliona evra po sezoni (ukupno će ih biti dve, sa opcijom za jednu dodatnnu), što je mnogo bolje po finansijske knjige "stare dame" u odnosu na Alegrijevih devet miliona po sezoni. 

U svakom slučaju, ulogu vođe stručnog štaba do kraja sezone će najverovatnije preuzeti asistent aktuelnog stratega, Paolo Montero, a onda od naredne takmičarske godine, počinje era Tijaga Mote. 

Serija A, 37. kolo

petak

Fiorentina - Napoli 20.45 (A1P)

subota

Leće - Atalanta 18.00 (A1P)

Torino - Milan 20.45 (A1P)

nedelja

Sasuolo - Kaljari 12.30 (A2P)

Monca - Frosinone 15.00 (A3P)

Udineze - Empoli 15.00 (A2P)

Inter - Lacio 18.00 (AS2)

Roma - Đenova 20.45 (AS2)

ponedeljak 

Sasuolo - Verona 18.30

Bolonja - Juventus 20.45

Standings provided by Sofascore