Serija A

Juventus se već sprema za Motu: Italijan u Torinu dobija dvogodišnju saradnju?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.05.2024 16:33
Tijago Mota, aktuelni trener Bolonje Tanjug/AP Photo/Alfredo Falcone/LaPresse
Tijago Mota, aktuelni trener Bolonje

Fudbaleri Juventusa ni ove sezone nisu uspeli da povrate titulu šampiona Serije A, koju su nekada sebično čuvali samo za sebe (devet trofeja prvaka Italija zaredom između 2012. i 2020. godine). Već četiri leta su prošla, a "stara dama" čezne da postane vladar Apenina. Ispostavlja se da je poslednji projekat sa aktuelnim stručnjakom Masimilijanom Alegrijem, već je otpisan, i smatra se otišlim niz vodu, tako da se promene uveliko kuvaju. 

Novo lice na "Alijanc" stadionu u Torinu se već nazire. Tijago Mota, koji je ove sezone zaludeo Italiju i Evropu, prošavši u Ligu šampiona sa Bolonjom, smatra se nekime ko će moći da pronađe izgubljeni identitet Juventusa. 

Po tamošnjim medijima se smatra se da brazilsko-italijanski stručnjak glavni kandidat i naslednik Maksa Alegrija, a danas je "Gazzetta dello sport" objavila da je poznata dužina ugovora, koju će Mota dobiti od potencijalnih poslodavaca.

Tanjug/Alfredo Falcone/LaPresse via AP

Masimilijano Alegri, stručnjak Juventusa

Prema izvorima renomiranog lista, ideja je da se nekadašnji fudbaler Barselona potpiše na dve sezone uz opciju za produžetak saradnje na još godinu dana. Takođe, iako neće imati neograničena sredstva, "stara dama" planira da u okviru svojih budžeta ispuni sve zahteve mladog stratega. 

Remont će biti neophodan. Juventus trenutno nastupa u formaciji 3-5-2, dok je poznato da Mota preferira 4-2-3-1, koji prilično podseća na modifikaciju 4-3-3-. Ipak, tip igrača kakve crno-beli iz Torina poseduju više zabrinjava. Poznato je da trener Bolonje ne zna za poziciji (svoju taktiku je nazivao 2-7-2), te da preferira igrače koji iz zadnje linije veznog reda mogu da prodru do krajnjih granica protivničke odbrane u lucidnim akcijama i brzim tranzicijama. 

U svakom slučaju, Motu očekuje veliki i težak posao, pod uslovom da prihvati ponudu velikana sa "Čizme". Bolonja za sada svim snagama pokušava da ga zadrži, ali strateg za sada odbija da potpiše novi ugovor, a njegova sudbina bi trebala biti poznata do sredine leta i jeka prelaznog roka. 

Juventus u ponedeljak očekuje gostovanje upravu Bolonji, tako da će moći iz prve ruke da vide ono što zamišljaju na "Alijanc" stadionu naredne sezone. Mečeve Serije A možete pratiti na kanalima Arena Sport. 

 

Standings provided by Sofascore