Serija A

Vlahović i Kostić dobijaju novog trenera na leto: Masimilijano Alegri na izlaznim vratima Juventusa

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

08.04.2024 21:13
Trener Juventusa, Masimilijano Alegri Tanjug/Marco Alpozzi/LaPresse via AP
Trener Juventusa, Masimilijano Alegri

Sve glasnije se priča u Italiji o odlasku Masimilijana Alegrija iz Juventusa, a od danas to prenose i neki od pouzdanijih novinara širom Evrope. Uprava "stare dame" je donela odluku da u narednoj sezoni započne novi projekat bez iskusnog trenera na klupi.

Prvo je italijanski novinar, Fabricio Romano preneo kako njegovi izgovori govore da postoje jake indicije da Alegri ode iz Torina na kraju sezone.

"Očekuje se da dođe do razlaza između Alegrija i Juventusa u junu. Moj izvori mi ponavljaju da postoje jake indicije da Alegri napusti Juventus na kraju sezone, iako ima ugovor još godinu dana. Ako ne bude većih iznenađenja, Alegri neće biti trener Juventusa", rekao je Romano.

Takođe se oglasio i Rudi Galeti, koji je naveo da se ništa nije promenilo ni nakon pobede "stare dame" nad Fiorentinom.

"Budućnost Maksa Alegrija se nije promenila ni nakon pobede nad Fiorentinom. Napustiće Juventus u junu. Italijanski trener želi da završi sa obezbeđenim mestom u Ligi šampiona i titulom u Kupu Italije, što će biti njegov 12. trofej sa 'bjankonerima'", napisao je Galeti.

U prethodnoj nedelji su se takođe i pojačale glasine vezane za Tijaga Motu i njegov dolazak na "Alijanc stadion". Pojedini mediji su čak preneli i kako je trener Bolonje već postigao usmeni govor sa Juventusom.