Serija A

Fabio Liverani "vadi kestenje" u Salernitani: Italijanski "fenjeraš" našao zamenu za Inzagija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.02.2024 21:33
Felipo Inzagi, doskorašnji trener Salernitane, drži fudbalsku loptu Guliver/AP Photo/Alessandra Tarantino
Felipo Inzagi, doskorašnji trener Salernitane, drži fudbalsku loptu

Kada jednoj sportskoj ekipi ne ide, pa ne ide, običaj pa i logika kažu da prvi "pogine" trener, pa je tako Salernitana dovela Fabija Liveranija za novog šefa stručnog štaba. Pošto se "fenjeraš" Serije A prethodno "otarasio" Filipea Inzagija, jasno nezadovoljan njegovim učinkom u fudbalskom prvenstvu Italije.

Ekipa iz Salerna uporno "čuva" zadnje od 20 mesta na tabeli, jer ima samo dve pobede, sedam remija, čak 15 poraza i tričavih 13 bodova posle 24 kola, zbog čega je rukovodstvo kluba uručilo otkaz doskorašnjem strategu. Nakon što je ovog petka ubedljivo poražen od Empolija, u meču igranom kod kuće (1:3). 

 

 

Prema saznanjima medija sa Apenina, 47-godišmji Liverani potpisao je ugovor samo do kraja sezone, jer klupski čelnici žele da se uvere da li je kadar za duže staze - čitaj povratak u Seriju A, na kraju sledeće sezone, jer se tim iz Salerna gotovo sigurno seli u niži rang takmičenja. 

Inzagi je bio trener kluba iz Salerna od oktobra 2023. godine kada je zamenio Paula Sousu. Đto se tiče njegovog naslednika, 
ranije je trenirao Kaljari, Parmu, Leće, Ternanu, Lejton i Đenovu.

On će na klupi Salernitane debitovati u naredni petak na meču 25. kola Serije A protiv Intera u Milanu.