Serija A

Sabatini nudi Aleksandru Kolarovu mesto sportskog direktora Salernitane

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.12.2023 11:02
Sabatini nudi Aleksandru Kolarovu mesto sportskog direktora Salernitane MN Press

Aleksandar Kolarov bi po drugi put ove godine mogao da se oproba na mestu sportskog direktora. Bivši srpski as i reprezentativac, po okončanju karijere za kratko je seo na dirtektorsku fotelju Pize, a prema pisanju dnevnog lista "La Ćita" (La Citta), dobio je poziv generalnog direktora Valtera Sabatinija da preuzme sportsku funkciju u Salernitani.

Od kako je pre nekoliko dana imenovan za generalnog direktora kluba iz Salerna, Sabatinijev prvi potez bio je smena Morgana de Sanktisa koga je sam i postavio prošle godine. Nekadašnji golman nije uradio dobar posao, što se vidi po rezultatima "fenjeraša" Serije "A". Najavio je nekadašnji uspešni sportski direktor Lacija, Palerma, Rome, Intera, Bolonje i od januara 2022. Salernitane, veliku aktivnost u januarskom prelaznom roku i veruje da bi Kolarov, mogao da skocka tim koji bi izborio opastanak.

Sabatini se proslavio u Laciju kao sportski direktor jer je od 2004. godine stvorio veoma vredan tim, a jedan od važnijih igrača koje je doveo bio je baš Aleksadnar Kolarov (2007). 

Aleksandar Kolarov je fudbalsku karijeru završio na leto 2022. godine, kada mu je zvanično istekao ugovor sa Interom. Posle kratke epizode u Pizi, gde je posle mesec dana podneo ostavku jer se nisu ispoštovali odrešeni dogovori, nekadašnji igrač Čukaričkog, OFK Beograda, Lacija, Mančester sitija, Rome i Intera, ostao je u fudbalskim vodama da pomaže bratu Nikoli, fudbalskom menadžeru. Ako prihvati izazov moraće trenmeru Filipu Inzagiju da dovede ozbiljna pojačnja kako bi se izbegla selidba u Seriju B.

Salernitana je sinoć ispustila pobedu protiv Milana (2:2), pa je ostala na poslednjem mestu Serije A sa svega devet bodova.