Serija A

Empoli odneo ceo "plen" sa važnog gostovanja: Salernitana tone li tone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.02.2024 22:42
detalj sa meča Salernitane i Empolija Tanjug/Alessandro Garofalo/LaPresse putem AP-a
detalj sa meča Salernitane i Empolija

Dvadesetčetvrto kolo po redu fudbalskog prvenstva Italije počelo je večerašnjim duelom dva "davljenika" Serije A, u kom je Empoli odneo sva tri boda sa terena Salernitane - 1:3 (0:1). 

Prvo poluvreme proteklo je u izjednačenom odnosu snaga, s približno istim posedom lopte i brojem udaraca u okvir gola i izvan istog, a "rešio" ga je autogol domaćeg fudbalera Alesandra Zanolija u 23. minutu.

Mladi defanzivac iz redova Salernitane hteo je glavom da zaustavi jednu bočnu loptu, ali je samo prevario svog golmana i doneo prednost sastavu, koji je jednim pogotkom dobio prvi ovosezonski dvoboj dva tima. 

 

 

U nastavku su stvari išle u drugom smeru, jer su izabranici Filipa Inzagija zagospodarili terenom, na sve načine gledajući kako da izađu iz rezultatskog minusa. Tako uporni, na kraju su dočekali izjednačenje u 69. minutu. 

Doneo im ga je Šon Visman, na asistenciju Antonia Kandreve. Italijanski vezista uputio je fenomenalan dalekometni centaršut sa desne strane, a izraelski napadač podmetnuo glavu za jedan bod. Činilo se... 

 

 

M'Baje Babakar Nijang okrenuo je ipak naglavačke meč, pošto je u samom finišu (88) hladnokrvo iskoristio penal za svoj tim. Povratnik na Apenine šutirao je u desnu stranu, dok se Očoa bacio u levu, potpuno pogrešno procenujući nameru doskorašnjeg aktera šampionata Turske.  

 

 

Na kraju je Mateo Kanćelijeri samo još više osolio po rani protivnika, učinivši poraz još težim. Učinio je to uz pomoć prethodnog strelca iz Senegala (90+4). Sevnula je kontra u kojoj je Nijang dugom loptom našao kolegu, a ovaj matirao čuvara mreže. 

 

 

Serija A, 24. kolo

petak

Salernitana - Empoli 1:3 (0:1)
/Visman 69 - Zanoli 23. aug, Nijang 88. pen, Kanćelijeri 90+4/

subota

Kaljari - Lacio 15.00 (TV Arena sport 1)
Roma - Inter 18.00 (TV Arena 2 Premium)
Sasuolo - Torino 20.45 (TV Arena 3 Premium)

nedelja

Fiorentina - Frozinone 12.30 (TV Arena 1 Premium)
Bolonja - Leće 15.00 (TV Arena 3 Premium)
Monca - Verona 15.00 (TV Arena sport 2)
Đenova - Atalanta 18.00 (TV Arena sport 1)
Milan - Napoli 20.45 (TV Arena 2 Premium)

ponedeljak 

Juventus - Udineze 20.45

 

Standings provided by Sofascore