Serija A

Još jedan veteran se seli na jug Italije: Žerom Boateng pred potpisom za Salernitanu

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

25.01.2024 20:08
Žerom Boateng u dresu Olimpika iz Liona Guliver/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Žerom Boateng u dresu Olimpika iz Liona

Žerom Boateng je pred potpisom za Salernitanu, što će značiti da će tim Filipa Inzagija biti jači za još jednog vetarana u borbi za opstanak u Seriji A. Italijanski novinar, Đanluka Di Marzio prenosi kako je sve spremno da Salernitana potpiše Boatenga. Čeka odlazak Matee Lovata u Torino, nakon čega će italijanski prvoligaš ozvaničiti novog defanzivca.

"Granata" je u prehodnim sezonama dobila reputaciju kluba koji rado prihvata igrače koji su na zalasku karijere. Neki od njih su Frenk Riberi, Giljermo Očoa ili Antoni Kandreva. Italijanski mediji navode kako je upravo Riberi bio uključen u pregovore sa nemačkim štoperom i da ga je ubedio bivšeg saigrača iz Bajern Minhena da se preseli u Salerno.

 

 

Boateng je slobodan igrač od prethodnog leta kada mu je istekao ugovor sa Olimpik iz Liona. Problemi van terena sa bivšom devojkom, a kasnije i suđenje su definitivno uticali na nekadašnjeg reprezentativca Nemačke i na to da njegov nivo igre opadne.

Salernitana se nalazi u izuzetno teškoj situaciji. Nakon 22 odigrana kola, zauzima poslednje mesto u Seriji A sa samo 22 osvojena boda. Inzagijev tim ima samo dve pobede u poslednjih pet meseci. 

Nema sumnje da će Boatengovo iskustvo značiti u borbi za osptanak u elitnom rangu italijanskog fudbala. Nemac je u karijeri nastupao za Hertu, Hamburg, Mančester siti, Bajern iz Minhena i Lion. Kruna karijere sa reprezentacijom bila je na Mundijalu u Brazilu kada je sa Nemačkom u finalu pobedio Argentinu i postao prvak sveta.