Serija A

Zvezda se oporstila od Stefana Mitrovića koji je zadužio dres italijanske Verone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.02.2024 18:27
Stefan Mitrović MN Press
Stefan Mitrović

Stefan Mitrović je napustio Crvenu zvezdu i potpisao je ugovor sa italijanskom Veronom. Krilni napadač je napustio pripreme crveno-belih na Kipru, prošao je danas lekarske preglede i potpisao višegodišnji ugovor sa italijanskim klubom čije boje brani srpski reprezentativac Darko Lazović.

Mitrović je stigao među crveno-bele u leto 2022. godine, odigrao je 72 meča i postigao 13 pogodaka. Imao je uspone i padove, nametnuo se na letnjim pripremama treneru Baraku Baharu, ali je već posle pet utakmica u sezoni izgubio mesto zbog doprih partija Vladimira Lučića.

 

 

Borio se za mesto pod suncem kod trenera Vladana Milojevića, postigao je i dva pogotka pre dva dana u pobedi mladoog tima nad Pafosom, ali je stigla ponuda Verone od milion evra, pa su klub i sam igrač procenili da je ona dobra za obe strane.

 

 

Verona se i ove sezone bori za opstanak, trenutno ima 18 bodova u seriji A posle 22 kola i nalazi se na 16. mestu. Trener Marko Baroni igru zasniva na tranziciji, pa bi trebalo u takvoj igri da dođe do izražaja Mitrovićeva brzina. Darko Lazović će svakako biti od velike pomoći mladom igraču, savetima će mu pomoći da se što bolje adaptira na klub i Ligu.

Zvezda se na zvaničnom tviter nalogu oprostila od mladog reprezentativca Srbije i poželela mu sreću u novom klubu.

I nije samo Mitrović pojačanje poslednjeg dana za Veronu, već je i napadač Gimaraeša Andre Silva na lekarskim pregledima i čeka potpis ugovora. Verona u nedelju gostuje Napoliju na stadionu "Dijego Armando Maradona".