Superliga Srbije

Italijani žele Stefana Mitrovića: Crvena zvezda meri ponudu, mora da odluči u naredna 24 sata

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.01.2024 20:42
Stefan Mitrović MN Press
Stefan Mitrović

Stefan Mitrović, krilni napadač Crvene zvezde nalazi se na meti dva italijanska kluba koji će pokušati da realizuju transfer u narednih 48 sati. Prema vestima iz Italije, Verona i Bolonja pokušavaju da se dogovore sa Crvenom zvezdom oko obeštećenja za krilnog igrača koji je stigao iz Radničkog u leto 2022. godine za 500.000 evra.

Vremena nema mnogo, prelazni rok u Seriji A se završava u četvrtak, 1. februara u ponoć i na potezu je Crvena zvezda. Ponuda od milione evra i jeste i nije primamljiva, pogotovo ako se zna da je Mitrović brzo izgubio mesto kod bivšeg trenera Baraka Bahara i jesenas sakupio samo 834 minuta na 13 mečeva, uz samo jedan pogodak. 

Vladimir Lučić se nametnuo treneru Vladanu Milojeviću na kiparskim pripremama i na Zvezdi je da odluči da li će zadržati Mitrovića i pokušati da ga igrački rehabilituje kroz prolećni deo šampionata ili će ga možda pozajmiti do kraja sezone uz pravo otkupa.

Prelazni rok je "živa stvar", nedavno je generalni dirtektor Zvezdan Terzić u intervjuu za TV Arena sport govorio i na ovu temu 

"Mi vagamo, razmišljamo kada je najbolji momenat prodati igrača. To zavisi i od finansijske situacije unutar kluba, posle toga i naša procena da li će tržište ponuditi u budućnosti veću cenu ili ne. Mi smo svesni da na proleće nemamo evropskih utakmica već samo našu domaću ligu koja nije baš atraktivna za oko, po uslovima, ambijentu, pa i kvalitetu. Teško da se iz naše lige dostigne neka velika cena. Ono što Evropa traži i kupuje su mladi igrači. Poluproizvodi koji oni žele da oblikuju", istakao je Terzić.

Mitrović ima ugovor do juna 2026. godine i Zvezda ne mora da žuri sa prodajom. Ali, mora brzo da misli, procenjuje i odlučuje.