Superliga Srbije

ARENA NA KIPRU: Još odlazaka iz Zvezde, Mitrović se seli u Veronu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.01.2024 22:44
Stefan Mitrović u dresu Crvene zvezde MN Press
Stefan Mitrović u dresu Crvene zvezde

Zimske pripreme Crvene zvezde se polako privode kraju, ali će Vladan Milojević u Srbiju vratiti manje igrača nego što je poveo, jer večeras Kipar napuštaju Jovan Mijatović i Stefan Mitrović.

Kako naša ekipa koja je na licu mesta saznaje, a i pojedini italijanski mediji potvrđuju, posle Jovana Mijatovića, čiji je transfer u Njujork, tačnije u Siti grupu dogovoren, tabore šampiona Srbije napustiće još jedan talentovani fudbaler.

U pitanju je Stefan Mitrović, krilni fudbaler koji je u Zvezdu stigao na leto 2022. godine iz Radničkog iz Niša za pola miliona evra.

 

 

Kako TV Arena sport saznaje, mladi krilni napadač preći će u redove Verone, koja se takmiči u elitnom rangu italijanskog fudbala. Tako će se pridružiti koloniji srpskih igrača koji nastupaju u Seriji A, a konkretno u Veroni igraće sa iskusnim Darkom Lazovićem, koji je takođe nekada branio boje Crvene zvezde. Ukoliko Mitrović bude igrao dobro u jednoj od elitnih evropskih liga, nema sumnje da će zadržati status reprezentativca Srbije pred Evropsko prvenstvo.

Pored Verone, u trci za potpis srpskog fudbalera bila je i Bolonja, ali se čini da je Verona bila konkretnija u pregovorima sa crveno-belima oko obeštećenja, koje je će biti objavljeno u narednim danima.

Mitrović je tokom prvog dela sezone izgubio poverenje Baraka Bahara, budući da je upisao samo 834 minuta na 13 mečeva, a na pripremama na Kipru novom treneru, Vladanu Milojeviću, nametnuo se Vladimir Lučić.

Mitrović je imao ugovor do juna 2026. godine i Zvezda nije morala da žuri sa prodajom, ali je očigledno procenjeno da je ovo najbolja ponuda koja je bila na stolu.