Serija A

Puna podrška Masimilijanu Alegriju: Italijanski stručnjak ostaje u Juventusu do 2025. godine

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

02.02.2024 08:34
Trener Juventusa, Masimilijano Alegri Tanjug/Alfredo Falcone/LaPresse via AP
Trener Juventusa, Masimilijano Alegri

Trener Juventusa, Masimilijano Alegri će ostati na klupi najtrofejnijeg italijanskog kluba do leta 2025. godine, bez obzira na rezultate u ovoj sezoni, prenose mediji u Italiji. Takođe se navodi i kako uprava već u dogovoru sa iskusnim strategom planira pojačanja za narednu godinu.

Čelnici torinskog kluba su zadovoljni kako ekipa napreduje pod Alegrijem. "Stara dama" se nalazi u trci za titulu sa Interom, a ishod te trke neće uticati na budućnost Italijana. Mediji u Italiji istuču da uprava Juventusa tako želi da poašlje poruku rivalima da je klub stabilan na svim nivoima i da ima dugoročan plan.

Alegriju je ovo drugi mandat u Juventusu gde još uvek nije osvojio nijedan trofej. U prvom je bio značajno uspešniji jer je sa torinskim klubom osvojio pet uzastopnih Serija A, četiri uzastopne titule Kupa Italije, dva Superkupa i dva puta je igrao finale Lige šampiona.

 

 

U prethodnoj sezoni je sa "starom damom" zauzeo sedmo mesto, ali je to bio rezultat kazne za klub. Juventusu je tada oduzeto deset bodova, te je tako ostao bez učešća u evropskim takmičenjima. 

U ovoj takmičarskoj godini, Alegrijeva ekipa se nalazi na drugom mestu sa bodom iz Intera i gotovo sigurno će naredne sezone igrati u Ligi šampiona. Klub iz Torina čeka i polufinale kupa gde će odmeriti snage sa Lacijom u dvomeču. Ipak, na "Alijanc Stadionu" se svi nadaju kako bi ove godine mogli do titule u Seriji A i prekida posta dugog tri godine gde su Inter, Milan i Napoli osvajali ligaški trofej.

Juventus ovog vikenda čeka možda i meč sezone. Alegrijevi momci će gostovati "neroazurima" na "Đuzepe Meaci" u nedelju od 20.45 uz direktan prenost na TV Arena 1 Premium.

 

Standings provided by Sofascore