Serija A

Napoli odustao od Lazara Samardžića: Zamena stiže iz Premijer lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.01.2024 15:15
Hamed Traore u dresu Bornmuta Guliver/Graham Hunt
Hamed Traore u dresu Bornmuta

Sve je bilo dogovoreno za transfer Lazara Samardžića u Napoli, dogovor sa Udinezeom je postignut, ali aktuelni šampion nije uspeo da pronađe zajednički jezik sa igračem. Klub sa juga Italije je tako odlučio da rešenje potraži u Premijer ligi i našao ga je.

Hamed Traore iz Bornmuta će sutra doputovati u Napulj kako bi obavio lekarske preglede i nakon toga zvanično postao novi igrač ekipe Valtera Macarija. Italijanski Skaj Sports prenosi kako su dva kluba postigla dogovor i da će transfer reprezentativca Obale Slonovače koštati 25 miliona evra. Upravo to je i cifa za koju je Traore stigao na "Vitaliti Stadion" u januaru 2023. godine.

 

 

Nakon što je prošao mlađe kategorije Empolija, sa 17 godina je debitovao za prvi tim. Privukao je pažnju Sasuola za koji je odigrao tri i po sezone. Prve tri godine je beležio odlične brojke za tako mladog igrača, ali je u četvrtoj usledio nešto slabiji period. Tada je ujedno i prodat Bornmutu.

Nakon njegovog transfera, jasno je da Samardžić neće pojačati Napoli. Traore je drugo pojačanje šampiona Serije A u zimskom prelaznom roku, nakon što je nedavno Paskvale Mazoki stigao iz Salernitate. Ipak, klub iz Napulja nema nameru da stane tu. Postoji intereosvanje za Nojena Pereta iz Udinezea, Artura Teatea iz Rena, kao i Lilijana Braseja iz Bresta. 

Napoli trenutno zauzima sedmu poziciju u Seriji A sa 31 osvojenim bodom, dok će u osmini finala Lige šampiona igrati sa Barselonom.