Serija A

Ima velikog interesovanja za Samardžića, ali ništa nije neminovno: Direktor Udinezea o (ne)suđenom pojačanju Napolija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.01.2024 20:20
Lazar Samardžić, fudbaler Udinezea Guliver/Photo by sportinfoto/DeFodi Images
Lazar Samardžić, fudbaler Udinezea

Lazar Samardžić je i u ovom prelaznom roku u žiži fudbalske javnosti Italije, ali i šire, a direktor Udinezea, Federiko Balcareti, ne negira mogućnost da sjajni vezista tokom zime napusti klub. 

U oglašavanju za medije sa Apenina nije izgovorio ime nijednog potencijalnog kupca, pa ni Napolija iako se činilo da sati a ne dani dele reprezentativca Srbije od pristupanja pobedniku poslednje Serije A, ali se nije libio opisa trenutne situacije u vezi sa pomenutim vezistom. 

"Sve je postalo pomalo zbunjujuće. Prioritet Udinezea je da momak ostane miran koliko je moguće i da ga zaštiti od glasina. Želimo da ovde bude koncentrisan 100 odsto. Tu je i paralelni proces za klub. Kao što smo letos rekli, ima velikog interesovanja za fudbalera, pošto je pokazao talenat i prirodno je da budu zainteresovani", rekao je Balcareti, dok izvori bliski klubu iz Udina tvrde da je zapelo oko primanja i provizije, sa sve pominjanjem igračevog oca.

 

 

Dakle, copy-paste priče sa Interom, koji je letos maltene zakazao konferenciju za medije povodom kupovina Samardžića, da bi ceo posao, navodno, propao zbog megalomanskih zahteva Lazarevog roditelja. 

Osim Napolija za jednog od srpskih "orlova" zainteresovan je i najtrofejniji italijanski klub, Juventus, a za njegove usluge raspituje se i engleski Brajton. Udinezeov direktor potvrđuje te navode. 

"Moram da kažem da ništa nije neminovno. Želimo da se koncentriše na pripremu za utakmicu ovog vikenda. Takva je situacija u ovom trenutku. Postoji interesovanje, svi klubovi koji su pomenuti u medijima su nas kontaktirali, ali ništa nije neminovno. Imamo mnogo igrača koji su isto privlačni drugim klubovima i naš posao je da osiguramo da budemo spremni za sve što se desi", tvrdi Balcareti o 21-gpdišnjem Samardžiću rođenom u Nemačkoj.