Serija A

Matija Popović postao punoletan: Ne postoji više prepreka da potpiše za Milan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.01.2024 12:56
Matija Popović vodi loptu na utakmici MN Press
Matija Popović vodi loptu na utakmici

Matija Popović je dočekao punoletstvo a za 18. rođendan stiže i potpis ugovora sa Milanom na pet ili šest godina. Jedan od najtalentovanijih fudbalera iz generacije 2006. godišta, poslednjih šest meseci ugovora sa Partizanom je presedeo na tribinama, ali po svim FIFA propisima nema više prepreka da stavi paraf na profesionalni ugovor sa slavnim italijanskim klubom.

Već osam meseci se priča o njegovom transferu u Milan, koji je prvi iskazao želju da ga dovede u svoje redove. U novembru se umešao Mančester siti, ali omladinski reprezentativac Srbije je već odlučio gde će nastaviti karijeru, tako da je propao pokušaj Engleza da Milanu "ukrade" ofanzivnog veznog igrača. Matija je danas sleteo u Milano i očekuje ga rođendanski poklon.

Partizan je ostao uskraćen za ozbiljno obeštećenje s obzirom da je igraču ugovor isticao sa istekom 2023. godine. Generalni direktor Miloš Vazura je prošlog leta bio jasan da "klub neće da trpi ucene nijednog oca i da je Matiji ponudio najveći ugovor kada se radi o mladim igračima".

 

 

Matija Popović je rođen u Nemačkoj, visok je 193 santimetra i igrom podseća na Sergeja Milinkovića Savića. Prilično je brz za svoju visinu, a tehnički je izuzetan, sa odličnim pregledom igre i veoma dobrom završnicom. U Partizan je došao iz Vojvodine, bio je sjajan u kadetskoj ligi Srbije sa 20 pogodaka u 24 meča, a na EP za kadete 2023. godine postigao je tri pogotka u četiri meča. Srbija je, nažalost, ispala u četvrtfinalu od Poljske.

Ove sezone nije igrao za omladince crno-belih koji su odigrali odlično u UEFA Ligi šampiona i izborili plasman u baraž osmine finala gde se sastaju sa Bragom.