Serija A

Kaljari preživeo Moncu: Podela bodova na Sardiniji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.11.2023 14:25
Kaljari preživeo Moncu: Podela bodova na Sardiniji Tanjug/Gianluca Zuddas/LaPresse via AP

Fudbaleri Kaljarija i Monce remizirali su 1:1 (1:0) na Sardiniji. Premijerna utakmica današnjeg programa Serije A, bila je jako dinamična i sadržajna. Videli smo veliku borbu na obe strane, solidan broj pokušaja. Veću inicijativu Kaljarija u prvom delu i znatno ofanzivniju Moncu u nastavku. Ali, na kraju, nije bilo pobednika...

Prvo uzbuđenje videli smo već u 9. minutu, kada se Viola našao u solidnoj prilici da dovede Kaljari u vođstvo, ali je njegov udarac sa ivice kaznenog prostora, odbranio Di Gregorio. Međutim, već u narednoj akciji domaćin je ipak došao do prednosti, a strelac vodećeg pogotka za Kaljari, bio je štoper Dosedan posle ubacivanja iz ugla.

Monca je nakon toga povezala konce na sredini terena, malo se oslobodila pritiska i preko Birindelija u par navrata zapretila Kaljariju. Međutim, nedovoljno dobro da bi se ozbiljnije ugrozio Skufe. Kaljari je nastavio da diktira tempo u prvih 45 minuta. Videla se želja domaćeg tima da dođe do ubedljivije prednosti i sa takvim pristupom, umalo nisu postigli drugi gol. Viola je bio u centru pažnje u samom finišu povremena, kada je iz velike udaljenosti okušao sreću iz slobodnog udarca, ali je lopta prošla tik pored stative.

Sa rezultatom 1:0, završen je prvi deo igre. A, već početkom drugog poluvremena, Monca je krenula u ofanzivu. Stvorila nekoliko polu prilika, a najveću šansu imala je u 52. minutu, kada je Mota posle odličnog udarca sa 11 metara, pogodio prečku. Od tog trenutka, na terenu postojao je gotovo jedan tim. Gosti su konstatno napadali, vršili pritisak preko bokova, a nagrada za takav pristup, došao je u 61. minutu, kada je Marić, nakon kornera pogodio za 1:1.

U nastavku utakmice videli smo veću borbu na sredini terena. Sporadične napade Kaljarija, koji se probudio tek u zaostavnnom vremenu i dve ozbiljne prilike Monce. Najpre kada je Galjardini pokušao sa ivice kaznenog prostora, gde je sjajno reagovao Di Gregorio. A, onda i u nadoknadi vremena, kada je rezevista Maćin mogao Monci da donese ceo plen. Ali, je prečka, na kraju, sačuvala gol Kaljarija.

Kaljari je posle ove utakmice, ostao prvi iznad opasne zone sa 10 bodova, dok je Monca upisala 18. bod na poziciji broj 10.

Serija A, 13. kolo

Subota

Salernitana - Lacio 2:1 (1:2)
/Kastanos 55, Kandreva 66 - Imobile 43pen/

Atalanta - Napoli 1:2 (0:1)
/Lukman 53 - Kvarackelija 44, Elmas 79/

Milan - Fiorentina 1:0 (1:0)
/Ernandez 45+2pen/

Nedelja

Kaljari - Monca 1:1 (1:0)
/Dosena 10 - Marić 61/

Empoli - Sasuolo 15.00 (TV Arena 3 Premium)
Frozinone - Đenova 15.00 (TV Arena sport 3)
Roma - Udineze 18.00 (TV Arena sport 2)
Juventus - Inter 20.45 (TV Arena 1 Premium)

Ponedeljak

Verona - Leće 18.30 (TV Arena 2 Premium)
Bolonja - Torino 20.45 (TV Arena 3 Premium)

 

Standings provided by Sofascore