Serija A

Važna pobeda nad Milanom, ali ništa ne vredi ako sad stanemo: Alegri želi još bolji Juventus

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.10.2023 11:14
Važna pobeda nad Milanom, ali ništa ne vredi ako sad stanemo: Alegri želi još bolji Juventus Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Pobeda protiv Milana u derbi meču 9. kola Serija A ostavila je fudbalere Juventusa u uverenju da su kadri da se bore za šampionsku titulu, ali posle ovog trijmfa ne sme da bude opuštanja, kaže trener Masimilijano Alegri.

Iskusni stručnjak je nakon meča na "San Siru" naglasio da je ponosan na svoje igrače, ali da moraju da budu svesni kako pobeda nad velikim rivalom treba samo da bude podstrek za dalji rad, a nikako dugoročno zadovoljstvo.

"Bili smo bolji i zasluženo pobedili. Nismo rivalu dozvolili da nas ugrozi, bili smo strpljivi i pametni, čekali smo svoju šansu i na kraju je iskoristili i ostvarili značajnu pobedu. Dokazali smo svima koliko vredimo, ali ova pobeda nam može doneti pun benifit ne ako se zadovoljimo njom, već ako nas ona natera da radimo još jače i borimo se za najviši plasman, a mislim da imamo potencijal za to", kaže Alegri.

Koliko je ova pobeda nad velikim rivalom važna za crno-bele u izjavi za zvanični klupski sajt je ponovio i kapiten Andrijen Rabio.

"Pre svega ponosan sam što sam dobio priliku da u duelu protiv Juventusa ponesem kapitensku traku. Ovo je klub koji toliko volim i u kojem sam evo već pet godina i to je velika čast za mene. Na teren smo izašli sa odlučnim stavom da pobedimo, poslušali smo trenera koji uvek traži da damo maksimum i kao nagrada je došla značajna pobeda pred obaveze na evropskoj sceni“, rekao je Rabio.