Serija A

Bremer i Rabio rešili odličan derbi "Dela Mole", Torina dva puta vodio, Juventus slavio

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.02.2023 22:42
Bremer i Rabio rešili odličan derbi "Dela Mole", Torina dva puta vodio, Juventus slavio Tanjug/Fabio Ferrari/LaPresse via AP

Juventus je rešio u svoju korist i 156. ligaški gradski derbi "Dela Mole". Torino je dva puta vodio, ali su Glejson Bremer i Adrijan Rabio doneli "Staroj dami" trijumf od 4:2 (2:2) u 24. kolu Serije A i 76. ligaški trijumf nad "bikovima", koji ni posle 18 poslednjih međusobnih mečeva ne znaju za pobedu, tačnije od 26. aprila 2015. godine (2:1). 

Gledali smo petoricu reprezentativaca Srbije, radovali su se Dušan Vlahović i Filip Kostić, tugovali Vanja Milinković Savić i Ivan Ilić, dok je Nemanja Radonjić bio ljut kao ris jer ga je trener Ivan Jurić uveo u 60, a izveo u 74. minutu! Meč je obeležio i povratak Pola Pogbe u tim Juventusa, debitantskih 20 minuta za Francuza od povratka u Torino.

Malo ko od navijača oba tima je očekivao da će gledati goleadu u prvom delu i videti čak četiri pogotka. Burno je počelo, burno se i završilo - 2:2. Torino je poveo već posle 100 sekundi. Posle kornera, Bonđorno je glavom prebacio loptu na drugu stativu, Vlahović je zakasnio sa izlaskom, a Karamoh je izbliza poslao loptu u mrežu. Čekala se VAR soba zbog eventualnog igranja rukom strelca za "bikove", ali je sve bilo čisto.

Filip Kostić je bio raspoložen za igru, imao je dva prodora po levom krilu u kojima nije uspevao dobrim završnim pasom da stvori priliku Dušanu Vlahoviću, ali je treći doneo izjednačenje. Prošla je lopta kroz peterac, došla do Kvadrada koji ju je sa druge stative poslao u mrežu nemoćnog Vanje Milinkovića Savića.

Imao je Juventus inicijativu, ali je Ivan Ilić ubeležio asistenciju Sanabriji u 43. minutu za novo vođstvo "bikova". Napadač Torina je bio brži od Bremera i efektno poslao loptu u bliži ugao. Ipak, nije se na odmor otišlo sa prednošću gostiju. Di Marija je odlično izveo korner, Danilo je loptu glavom uputio ka mreži, ona se od stative odbila u mrežu iako je srpski golman izbacio van gola. Gol tehnologija je rekla da je lopta prešla celim obimom gol crtu.

 

 

Dušan Vlahović je bio u centru pažnje u drugom delu. Imao je zicer i pogodio prečku, da bi posle kornera Di Marije, iz teške pozicije, šutirao glavom sa druge stative preko prečke. Trener Torina Ivan Jurić od 60. minuta na teren je poslao i trećeg Srbina - Nemanju Radonjića. Uneo je srpski krilni napadač živost u napadu Torina, a Lineti je u 66. minutu sa 18 metara poghodio prečku gola Šćešnjog. 

Vratio se u tim Juventusa i Pol Pogba. Ušao je u 69. minutu što mu je bio prvi nastup od kada se lotos vratio u redove "Stare dame", a zatim povredio meniskus na propremama. Juventus je do prekreta došao u 71. minutu, Kjeza je odlično centrirao, a bivši štoper "bikova" Glejson Bremer sa osam metara glavom poslao loptu u sam ugao!

Nemanja Radonjić je ušao u 60, a trener Jurić ga je izmenio u 74. minutu! Zbog čeka, objasniće valjda trener posle meča.

Adrijen Rabio je i četvrti put zatresao mrežu srpskog reprezentativca, ali situacija posle centaršuta Kostića (druga asistencija) bila je složena zbog moguće ofsajd pozicije Bremera i strelca. Čekalo se na VAR dva minuta i gol je bio priznat. Tu je bila i stavljena tačka na 156. derbi "Dela Mole".

Serija A, 24. kolo

Subota

Empoli - Napoli 0:2 (0:2)
/Ismajli 17ag, Osimen 28/

Leće - Sasuolo 0:1 (0:0)
/Torstved 65/

Nedelja

Bolonja - Inter 1:0 (0:0)
/Orsolini 76/

Salernitana - Monca 3:0 (0:0)
/Kulibali 52, Kastanos 65, Kandreva 71/

Udineze - Specija 2:2 (1:1)
/Beto 22, Pereira 55 - Nzola 6, 72/

Milan - Atalanta 2:0 (1:0)
/Muso 25ag, Mesijas 88/

Ponedeljak

Verona – Fiorentina 0:3 (0:2)
/Barak 12, Kabral 38, Biragi 88/

Lacio – Sampdorija 1:0 (0:0)
/Alberto 80/

Utorak

Kremoneze - Roma 2:1 (1:0)
/Tsjađu 17, Ćofani 83 pen - Spinacola 71/

Juventus - Torino 4:2 (2:2)
/Kvadrado 16, Danilo 45+1, Bremer 71, Rabio 81 - Karamoh 2, Sanabrija 43/