Serija A

Srbi u Seriji A: Piksi ima ceo tim i tri rezerve na raspolaganju u Italiji

komentari (0)

Autor: Sašo Ilijoski

19.08.2023 11:00
Srbi u Seriji A: Piksi ima ceo tim i tri rezerve na raspolaganju u Italiji Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Serija A je posledenjih godina postala meka za fudbalere iz Srbije, pa je taj trend nastavljen i za ovu sezonu 2023/24. Čak 14 fudbalera će igrati Seriju A, posle Francuske (30), Argentine (21), Brazila (19) i Holandije (18), Srbija je peta zemlja po broju stranaca u "kalču"!

Selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi mogao bi glatko da sastavi i čitav tim od "Italijana", jer čak njih desetoricu stalno zove pod zastavu. Dušan Vlahović je predvodnik "orlova", zajedno sa Filipom  Kostićem će sa Juventusom pokušati da pojuri titulu. Vlahović će po svemu sudeći ostati u Torinu jer klub nije želeo da ga proda ispod 80 miliona evra.

Nikola Milenković i Luka Jović (Fiorentina) ostali su bez Alekse Terzića koji je prodat Salcburgu, dok je "kolonija" u Torinu ostala netaknuta: Vanja Milinković-Savić, Ivan Ilić, Nemanja Radonjić. Da Sergej nije otišao sa milionima u Al Hilal, već da je istrajao da dođe u Juventus, morali bi "Torinezi" da iznajmljuju veći privatni avion jer bi ih bilo šestoro.

Račić jedini novajlija

Uroš Račić je jedini novajlija od Srba u Seriji A. Reprezentativac je pojačao konkurenciju u veznom redu Sasuola koji ga je platio Valensiji 2,5 miliona evra. S obzirom na formu i razvoj u poslednje dve sezone, možda će mu Serija A i Sasuolo apsolutno prijati da pokaže kvalitet.

Međutim, ne treba isključiti mogućnost da ih i bude toliko, jer Juventus želi Lazara Samardžića. Već viđeno pojačanje Intera, koji je prošao lekarske preglede nu timu iz Milana, ali na kraju nije i potpisao zbog zbrke sa menadžerima, vratio se u Udineze, ali tražen je na tržištu. Vest Hem ili Juventus, videćemo ko će biti brži u dogovoru sa klubom.

 

 

Darko Lazović je ostao u Veroni sa kojom je obezbedio spas. Mile Svilar je drugi golman Rome, koja je ostala bez Nemanje Matića, Dimitrije Kamenović se vratio u Lacio sa pozajmice u Sparti, Marko Lazetić još ne zna gde će iz Milana na pozajmicu, dok je na golu Kaljarija Boris Radunović.